Vad är väl en jul utan vegoköttbullar?

Vi på Scan är glada att introducera våra vegobullar, ett perfekt alternativ till julköttbullar på julbordet

Äntligen kan hela släkten njuta av goda vegetariska köttbullar i jul. Krydda vegoköttbullarna med julens alla smaker för att göra de extra juliga. Scans Vegobullar är gjorda på helt svenska råvaror med en bas av svensk åkerböna och gråärt, fria från ägg och mjölk, vilket gör de till ett bra alternativ både för veganer och vegetarianer.

KLASSISKA JULKRYDDOR

De mest klassiska julkryddorna är kryddpeppar och senap som tillsammans med lök, salt och svartpeppar skapar den där riktigt klassiska julsmaken. Stek lök i smör eller margarin, ha i vegobullarna tillsammans med kryddpeppar och senap. Smaka av med salt och peppar.

FÖR DEN ÄVENTYRSLYSTNA

För dig som vill prova något lite mer spännande, varför inte prova att steka dina vegobullar i kryddnejlika, saffran och kardemumma. Här kan du även välja att ha i lite grädde eller havregrädde så får saffranen ännu bättre fäste.

FÖR JULÄLSKAREN

För dig som bara inte kan få nog av julen, prova att steka dina vegobullar i pepparkakskryddor. Du blandar lätt din egna pepparkakskrydda med kryddnejlika, kanel, kardemumma, ingefära och kryddpeppar.

Juliga kryddor för en godare jul

Det finns väl inget som är så underbart eller nostalgiskt som doften av kryddnejlika och saffran, två kryddor vi ofta tar för givet på det traditionella julbordet. Men kryddor som kan bli lätt att glömma när vi lagar det vegetariska julbordet där mycket av maten kanske är färdiglagad eller lagas efter ett recept utan julanknytning. Därför har vi satt ihop 3 tips för hur du jular till dina vegoköttbullar.

Mer om våra vegobullar

HELT SVENSKA RÅVAROR

Scans Vegobullar är gjorda på helt svenska råvaror med en bas av svensk åkerböna och gråärt, fria från ägg och mjölk, vilket gör de till ett perfekt alternativ till köttbullar för både veganer och vegetarianer.

GODA BÅDE I UGN OCH I STEKPANNAN

Vegobullarna är enkla att tillaga och du kan välja att steka de med olja eller margarin i stekpannan eller värma dem i ugnen de dagar då tiden är knapp eller när släkten står för dörren.

julbord01

Perfekta på julsmörgåsen

Scans Vegobullar passar sig självklart utmärkt på vörtmackan, och är ett perfekt vegetariskt alternativ till den klassiska köttbullemackan med rödkålssallad eller rödbetssallad, senap och rivet äpple.

Var på julbordet hör vegoköttbullar hemma?

Scan Vegobullar är ett perfekt alternativ till klassiska köttbullar på julbordet. Krydda vegoköttbullarna med julens alla smaker för att göra de extra juliga. Vi rekommenderar att du steker de med senap och kryddpeppar för att få en riktigt härlig och nostalgisk julsmak.

hkscan 2008311084

Välj rätt julskinka

Julskinkan har ofta huvudrollen på julbordet och ska väljas med omsorg. Vi hjälper dig att hitta rätt...

Julbordets alla magiska klassiker

Fyll på med allt det goda som hör julen till, som klassisk julskinka, julköttbullar, prinskorv och julkorv. Här hittar du massor av tips, idéer...

Hemligheten bakom att griljera din julskinka

En vacker julskinka kan lyfta vilket julbord som helst. Här tipsar vi om olika griljeringar , från den traditionella sorten till lyx- och...