djurslag

Lamm

Lammkött har de senaste åren stigit i popularitet. Inte konstigt, det är otroligt mört och fantastiskt gott. Lamm är en mycket mångsidig råvara som passar bra till de flesta rätter som man vanligtvis gör av nöt och kalvkött. Lammkött är inte så känsligt vid tillagning vilket gör att även överstekt lamm blir saftigt och mört, framför allt detaljer med ben.

Lamm-entrecôte

Lamm-entrecôte

Lammentrecote är samma del som från nöt – men betydligt mindre. Biten är till en portion och oftast hittar man den benfri. Hittar du bara lammkarré? Lugn, det är samma sak. Kallas även lammnacke.

40
Marmorering
65
Mörhet
Kotlettrad

Kotlettrad

Lammsadel, lammrygg, lammkotlett eller lamm-racks. Kärt lamm har många namn. Men smaken är alltid densamma. Rik och med bra textur

5
Marmorering
50
Mörhet
Innerfilé

Innerfilé

Detta är en av de möraste detaljer du kan hitta. Lamminnerfilén. Icke att förväxla med ytterfilén! Köper du hel sadel sitter ofta innerfilén kvar på insidan.

10
Marmorering
80
Mörhet
Lammstek

Lammstek

Synonymt med en riktig söndagsmiddag med hela tjocka släkten. Lammsteken används oftast hel med eller utan ben men kan också styckas anatomiskt.

40
Marmorering
50
Mörhet
Tunnbringa

Tunnbringa

Den del av lammet mage. Tunnbringa används oftast till fylld rulle, i grytor och till färs. Ofta säljs lammtunnbringan rakskuren vilket gör att den passar bra till en rulle.

60
Marmorering
10
Mörhet
Lammbringa

Lammbringa

Lammets bröstmuskler, och mycket mörare än motsvarande från nöt. Traditionellt bra grytkött som även går fin att ugnsteka eller grilla.

50
Marmorering
10
Mörhet
Bog

Bog

Långkoksfavorit. Det tar sin tid men när bogen tillagas rätt, på riktigt låg värme, får du ett kött som faller isär på tallriken. Lammbog med ben används som hel stek och räcker gott till tre, fyra personer.

10
Marmorering
40
Mörhet
Lägg

Lägg

Lammlägg är lammets fram- och bakben och har på senare år blivit riktigt trendigt. Lammlägg är mycket gott att bräsera eller ugnssteka och ett lägg är lagom mycket till en person.

50
Marmorering
10
Mörhet
Lamm-entrecôte
Kotlettrad
Innerfilé
Lammstek
Tunnbringa
Lammbringa
Bog
Lägg
Lamm
Om lammkött

Det här bör du veta om lamm

Ofta lagas lamm i hela stekar eller sadel. Men det blir allt vanligare att stycka lammet anatomiskt och ta ut samma detaljer som till nöt vilket ger fina portionsbitar. Praktiskt och gott. Lammrostbiff till exempel är en höjdare att grilla! Är du rädd att lammet skall smaka kofta bör du välja de magrare detaljerna. Den typiska lammsmaken (som många också gillar) sitter nämligen främst i fettet. Fett – bra är ledordet.

Lamm är precis som nöt gott i sig, men vill man smaksätta är örter bra som exempelvis rosmarin, timjan och persilja. Lamm är också utsökt med vitlök, citrusskal och olivolja.

Gryta

Hacka, krydda, häll på vätska och låt puttra. Det mesta kan läggas i en gryta och det mesta blir godare i en gryta.

Läs mer

Steka

Att steka en köttbit är inte svårt, med några få knep kan du lära dig att lyckas varje gång.

Läs mer

Ugn

Krydda, späcka, ös och tranchera. Smaksätt rejält eller låt köttet tala för sig självt. En stek kan varieras i det oändliga.

Läs mer

Gryta

Något händer med oss när våren kommer fram. Det handlar om värmen från glöden och köttets innertemperatur såklart – men lika mycket om ljumma sommarkvällar och trevligt sällskap.

Läs mer

Inspiration

Koreanska försnacks

Friterad lotusrot, Yukhoe och Gulmuchim är koreanska favoriter. Här får du en stor dos koreansk inspiration! 

Smaken av Sverige

Följ bonden, styckaren och lärlingen

En resa genom Sverige. Det handlar om djur, gårdar och matpassion.

Sortiment

Styckmästarens Utvalda

Vår styckmästare Benny Granqvist har personligen valt ut nötkött av högsta kvalitet. Spana in vårt nya sortiment! 

Läs mer

1 1 SvensktKottLight

Svenskt kött

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare.


2 3 LammRacks
Styckdetalj

Lammkotlett

Kärt lamm har många namn. Men smaken är alltid densamma. Rik och med bra textur.

Läs mer
Grillguiden

Goda tillbehör till grillat

Alla har ju sin favorit på grillen. Och det är ju det som är praktiskt med grill – alla kan köra sitt eget race om de vill.

Köttguiden

Preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas.

Lammentrecote

Utvald entrecote av styckmästaren. Scan -alltid svenskt Lamm. Mycket mört och smakrikt. Går utmärkt att grilla, steka i skivor eller tillaga i ugn....

Lammracks

Snyggdetalj med attityd. Grilla hela och njut av saftigt, smakrikt kött. Dela i små kotletter och stek en snabbmiddag. Krydda med vitlök, svartpepp...

Lammstek

Styckmästarens utvalda lammstek. Smaksätt med salt, peppar, timjan, rosmarin och vitlök. Bryn, och tillaga i ugn på 125 grader. Perfekt för...

2 3 OmOss

Om oss

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. 

Läs mer
2 3 KottGuiden

Köttguiden

Ta del av kött, tillagning och teknik.

Läs mer
2 3 Produkter

Våra produkter

Här kan du läsa om alla våra produkter

Läs mer
2 3 SmakenAvSverige

Smaken av Sverige

Bonden, styckaren och lärlingens resa genom Sverige.

Läs mer