Lamm-entrecôte
Namnet entrecote kommer från franskans entre = mellan och côte = revben.
Lamm

Lamm-entrecôte

40
Marmorering
65
Mörhet

Lammentrecote är samma del som från nöt – men betydligt mindre. Biten är till en portion och oftast hittar man den benfri. Hittar du bara lammkarré? Lugn, det är samma sak. Kallas även lammnacke.

Blodig
58 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C

Ugn

Bryn i panna och stek klart i ugn.

Läs mer

Grilla

Perfekt att lägga på grillen.

Läs mer

Teknik

BRA ATT VETA OM LAMMENTRECÔTE

Lammentrecôte är ett mycket mört och smakrikt kött. Detaljen går att grilla, steka i skivor eller hel i ugn. 01

01

Praktiska storlek och relativt höga marmoreringsgrad gör att detaljen lätt att portionsberäkna. 02

02

Grill? Smaksätt med citron och örter, statsa på rosmarin! 03

03

En annan variant är att låta köttsmaken framträda med bara salt och peppar. 04

04

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Info & inspo

LAMMENTRECOTE PÅ GRILL

Lammentrecote är som sagt toppen på grillen. Storleken och fetthalten gör att den blir lätthanterad och fungerar utmärkt till en portion. En grilltips att alltid gå efter är att marinera den i plastpåse. Eller om du har en vakuummörare såklart. Då blir det ännu bättre. 

fördjupning

Mer om Lamm-Entrecôte

Det finns mycket du kan lära dig om Lamm-Entrecôte. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

grillguiden

MÖRNING OCH METOD

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Mörning innebär att köttets egna enzymer bryter ner...

grillguiden

MARINAD, GLAZE OCH RUBS

Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Bli en mästare på tekniken och lär dig vad som är vad. 


köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Så grillar du den perfekta oxfilén

Oxfilé är den möraste detaljen på djuret och delas upp i tre delar: huvud, mittbit och svans. Vill du grilla oxfilén till perfektion – då har du kommit till rätt ställe.

läs artikel
Svenskt kött

4 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT KÖTT

Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.

Läs mer