Lamm-entrecôte
Namnet entrecote kommer från franskans entre = mellan och côte = revben.
Lamm

Lamm-entrecôte

40
Marmorering
65
Mörhet

Lammentrecote är samma del som från nöt – men betydligt mindre. Biten är till en portion och oftast hittar man den benfri. Hittar du bara lammkarré? Lugn, det är samma sak. Kallas även lammnacke.


Blodig

58 °C
Medium

60 °C
Välstekt

70 °C
Teknik

BRA ATT VETA OM LAMMENTRECÔTE

Lammentrecôte är ett mycket mört och smakrikt kött. Detaljen går att grilla, steka i skivor eller hel i ugn.

Praktiska storlek och relativt höga marmoreringsgrad gör att detaljen lätt att portionsberäkna.

Grill? Smaksätt med citron och örter, statsa på rosmarin!

En annan variant är att låta köttsmaken framträda med bara salt och peppar.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Info & inspo

LAMMENTRECOTE PÅ GRILL

Lammentrecote är som sagt toppen på grillen. Storleken och fetthalten gör att den blir lätthanterad och fungerar utmärkt till en portion. En grilltips att alltid gå efter är att marinera den i plastpåse. Eller om du har en vakuummörare såklart. Då blir det ännu bättre.