Lammentrecôte
Namnet entrecôte kommer från franskans entre = mellan och côte = revben.
Lamm

Lammentrecôte

40
Marmorering
65
Mörhet
Lamm

Lammentrecôte är samma del som på nöt – men mindre. Den kallas också för lammnacke, eftersom det är där den sitter. Lagom till en portion, benfritt är vanligast. Hittar du bara lammkarré? Ingen fara, det är samma sak.

Rare
58 - 60 °C
Medium
60 - 62 °C
Well done
65 - 70 °C
Namnet entrecôte kommer från franskans entre = mellan och côte = revben.

Ugn

Bryn i panna och stek klart i ugn.

Läs mer

Grilla

Perfekt att lägga på grillen.

Läs mer

Steka

Lammentrecote kan stekas i panna. Håll koll på innertemperaturen!

Läs mer

Teknik

BRA ATT VETA OM LAMMENTRECÔTE

INFO & INSPO

LAMMENTRECOTE PÅ GRILL

Lammentrecote är som sagt toppen på grillen. Storleken och fetthalten gör att den blir lätthanterad och fungerar utmärkt till en portion. En grilltips att alltid gå efter är att marinera den i plastpåse. Eller om du har en vakuummörare såklart. Då blir det ännu bättre. 

grillad lammetrecote asian style
VIDEO

Grillad lammentrecôte Asian style

Lammentrecôte är en superhärlig detalj som är både mör och har insprängt fett vilket gör den perfekt att grilla! Twista till det med asiatiska smaker och varför inte testa att grilla på en japansk bordsgrill?!

recept

Asian dry rub

½ tsk. kryddnejlika

1 tsk. riven ingefära

1 msk kinesisk five spice

2 tsk. nymald svartpeppar

1 msk. paprika

1 tsk. torkat citrongräs

2 tsk. brunt socker

2 msk. Kosher salt

recept

Asian style glaze

Japansk soja 1 msk

Hoisin 1 dl

Ingefära riven 2 msk

Gochujang, 2 msk

Sesamolja 1 tsk

recept

VILL DU HA MER MATINSPIRATION?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Fler recept
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

4 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT KÖTT

Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.

Läs mer
bonden 2