Bog
Bogen kan styckas på många olika sätt – beroende på vilka detaljer man vill ta fram exepempelvis vanlig fläskbog, bogbladsstek och picnicbog.
Gris

Bog

10
Marmorering
40
Mörhet

Om du är sugen på ett mustigt långkok är bogen din nya bästa vän. Köttet är en kraftig och har motsånd muskel som kräver lång tillagning på låga temperaturer. 


Blodig

65 °C
Medium

65 °C
Välstekt

70 °C
Teknik

FYRA GRILLTIPS FÖR BOGEN

Picnicbogen är en av de mest intressanta och prisvärda detaljerna från bogen när det kommer till grillning. Hel eller i skivor.

Är du sugen på grillspett är bogen ett bra tips. Se till att den går tillräckligt länge bara. Bogbladssteken mår bra på grillen. Skär den i tjocka...

Vill du göra en lite annorlunda Pulled Pork så kan du med fördel använda bogen. Ugnsbaka den med citronskal, svartpeppar, vitlök och färska örter. 

När du drar sönder köttet kan du tillsätta stekt lök, mer citronskal, olivolja, salt och mer nymalen svartpeppar. Perfekt på rostat levain bröd!...

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Info & Inspo

Köttbitens historia

De olika styckningsmetoderna kom av att man i södra Sverige använde sig mycket av hel bog med ben. Den så kallade Malmöstyckningen! För att få så mycket kött som möjligt styckades därför läggen utan vinkel. I Stockholm lämnade man mer kött på framläggen men fick då en mindre bog. Inte lika populärt, i dag är nämligen Malmöstyckningen dominerande och ur bogen tas picknickbogen om hand som detalj medan resterande delar oftast används i färs- och charkproduktion. Alltså korv. 

PICNICBOG

Svensk Rapsgris är ett naturligt mört, saftigt och smakrikt kött. Köttet kommer från grisar uppfödda på ett unikt foder baserat på svensk rapsolja....