Bog
Bogen kan styckas på många olika sätt – beroende på vilka detaljer man vill ta fram exepempelvis vanlig fläskbog, bogbladsstek och picnicbog.
Gris

Bog

10
Marmorering
40
Mörhet
Gris

Om du är sugen på ett mustigt långkok är bogen din nya bästa vän. Köttet har en kraftig muskel som kräver lång tillagning på låga temperaturer. 

Well done (Långkok)
70 °C
Bogen kan styckas på många olika sätt – beroende på vilka detaljer man vill ta fram exepempelvis vanlig fläskbog, bogbladsstek och picnicbog.

Gryta

Bogen är som gjord för att tärna eller strimla till gryta. Långkoksfavorit.

Läs mer

Ugn

Styckvarianterna picnicbog och bogbladsstek blir fin-fina fläskstekar i ugn.

Läs mer

Steka

Tunt skivad picnicbog passar bra till schnitzlar eller rullader.

Läs mer

Grilla

Bog blir smakrikt på grillen, och både picnicbogen och bogbladssteken blir utmärkta grillskivor.

Läs mer

Teknik

FYRA GRILLTIPS FÖR BOGEN

info & inspo

KÖTTBITENS HISTORIA

De olika styckningsmetoderna kom av att man i södra Sverige använde sig mycket av hel bog med ben. Den så kallade Malmöstyckningen! För att få så mycket kött som möjligt styckades därför läggen utan vinkel. I Stockholm lämnade man mer kött på framläggen men fick då en mindre bog. Inte lika populärt, i dag är nämligen Malmöstyckningen dominerande och ur bogen tas picknickbogen om hand som detalj medan resterande delar oftast används i färs- och charkproduktion. Alltså korv. 

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Fler recept
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

ARTIKEL

PIZZA på ett punktigt sätt

Det finns lika många åsikter om hur du borde göra en pizza som det finns människor. Debatten om vad en riktig pizza är rasar ständigt där epicentru...

köttguiden

preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips...


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


rapsgris

FRÅN NOGA UTVALDA GÅRDAR

Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps. Den solgula rapsens frön bidrar med omega 3 som gör köttet extra saftigt, mört och smakrikt.

Läs mer
Scan Mycklingegård 170612 0004 NY