Rostbiff
Tunt skivad går rostbiffen utmärkt att använda till schnitzlar.
Kalv

Rostbiff

10
Marmorering
50
Mörhet

Kalvrostbiffen är utmärkt som kalvstek, men kan också skivas och användas på samma sätt som kotletten. En rostbiff helt enkelt, fast lite mörare. 


Blodig

55 °C
Medium

60 °C
Välstekt

70 °C
Teknik

TIPS FÖR ROSTBIFFEN

Kalvrostbiffen blir en god kalvstek på grillen, men kan också skivas och användas på samma sätt som kotlett.

Rostas av kalv är mör och prisvärd. Ett fint alternativ till kalvfilé.

Spett? Rostbiffen fungerar utmärkt att tärna, trä på spett och grilla. 

Kappan kan vara A och O i en bra kalvrostbiff. Behåll den!

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
info & inspo

TRICKET MED ROSTBIFF

Kalvrostbiff blir en fin kalvstek och blir bäst om den får tillagas på låg temperatur, 125°C eller lägre. Precis som på nötdjuret kan man skära loss rostas från rostbiffen och använda på samma sätt som filén. Rostas från kalv är ännu mörare än den från ett äldre nötdjur.