Flintastek

En riktig grillklassiker - Flintasteken är onekligen populär. Det säljs närmare 900 000 flintastekar om året, vilket gör den till Sveriges mest sålda marinerade grillprodukt!


Flintastekens historia

Visste du att...

Flintasteken kom från början till i Västervik i slutet på 70-talet och kallades då för Rysstek. Styckningsinspirationen kom från öst, därav namnvalet. Produkten skapades på grund av att man ville få avsättning för skinkor även under sommartid och inte bara under december i form av julskinkor. Det blev dock ingen succé och Flintasteken var på väg att tas bort från marknaden. Ett namnbyte i början av 80-talet, inspirerat av de stora dinosauriestekar som serverades i den animerade serien Familjen Flintstones, bidrog sedan till att försäljningen tog fart ordentligt. Flintasteken har länge varit den största färdigmarinerade grillprodukten på marknaden och är idag Scans bäst säljande grillprodukt.


Årets smak

Sangria

2022 års smak är inspirerad av ett soligt Spanien och består av fräsch apelsin och härligt rödvin, Sangria. Flintasteken serveras bäst uppskuren i bitar eller tunna skivor. Lika bra till familjens sommarmiddag som till den stora festbuffén. Bör tillagas under lite längre tid på grund av sin storlek och gärna på lite eftervärme för bästa resultat.