Flintastek

En riktig grillklassiker - Flintasteken är onekligen populär. Det säljs närmare 900 000 flintastekar om året, vilket gör den till Sveriges mest sålda marinerade grillprodukt!

Årets smak

Flintastek - Tandoori

Varje år släpper Scan en ny smak och 2021 års smak är kryddig med en balanserad hetta - Tandoori!

Inspirationen är hämtad från indisk streetfood. Serveras bäst uppskuren i bitar eller tunna skivor. Du tillagar den under lite längre tid på grund av sin storlek och gärna på eftervärme för bästa resultat. Flintasteken passar utmärkt att servera med en fräsch yoghurtdressing, basmatiris toppat med rostade caschewnötter, vårlök, grillad lime, granatäppelkärnor och färsk mynta och koriander. Naanbröd är ett gott komplement.

Till produktsidan

Flintastekens historia

Visste du att...

Flintasteken kom från början till i Västervik i slutet på 70-talet och kallades då för Rysstek. Styckningsinspirationen kom från öst, därav namnvalet. Produkten skapades på grund av att man ville få avsättning för skinkor även under sommartid och inte bara under december i form av julskinkor. Det blev dock ingen succé och Flintasteken var på väg att tas bort från marknaden. Ett namnbyte i början av 80-talet, inspirerat av de stora dinosauriestekar som serverades i den animerade serien Familjen Flintstones, bidrog sedan till att försäljningen tog fart ordentligt. Flintasteken har länge varit den största färdigmarinerade grillprodukten på marknaden och är idag Scans bäst säljande grillprodukt.