Lägg
Behöver lite mer koktid än andra detaljer men det är väl värt sin väntan!
Lamm

Lägg

50
Marmorering
10
Mörhet

Lammlägg är lammets fram- och bakben och har på senare år blivit riktigt trendigt. Lammlägg är mycket gott att bräsera eller ugnssteka och ett lägg är lagom mycket till en person.


Blodig

58 °C
Medium

60 °C
Välstekt

70 °C
Teknik

BRA ATT VETA OM LAMMLÄGG

Lammlägg är mycket god att koka i rödvin eller i ett kraftigt öl. Förkoka läggen och grilla på precis innan servering.

Du kan också grilla lammläggen utan förkokning. Då behöver du grilla på låg temperatur under lång tid.

Lammlägg är prisvärd och lätt att portionsberäkna. Ett lägg per p!

Går att göra “kebeb” på! Stora bitar i panna och krydda med harissa. 

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Info & Inspo

ETT LÄGG, OÄNDLIGA MÖJLIGHETER


Lägg är mycket gott att bräsera i till exempel rödvin eller ett kraftigt öl. Lägg kan också kokas i exempelvis tomatsås, långgrillas på indirekt värme eller bakas på låg temperatur i ugn under lång tid. Läggen är smakrik och rik på gelatin vilket gör den mycket saftig och mör när den fått lagas tillräckligt länge. Varför inte testa att köra lammkebab på lägget. Grilla på indirekt värme och smaksätt med oregano, salt, citron och olivolja. När lägget är klart repa ner i mindre “kebab” stora bitar och kör i panna och krydda tex med harissa. Lägg i pitabröd med någon god dressing, hackad tomat, koriander, rödlök och lite jalapenos.