Bog
Smaksatt bogen med örter, vitlök och olivolja. Tillaga i ugn så får du en mäktig gryta du kommer vilja göra om.
Lamm

Bog

10
Marmorering
40
Mörhet

Långkoksfavorit. Det tar sin tid men när bogen tillagas rätt, på riktigt låg värme, får du ett kött som faller isär på tallriken. Lammbog med ben används som hel stek och räcker gott till tre, fyra personer.


Blodig

55 °C
Medium

60 °C
Välstekt

75 °C
Teknik

SNABBTIPS FÖR BRA BOG

Bog kan benas ur till en liten stek som är fantastisk på grillen. Grilla hel eller i skivor.

Hel bog med ben passar bra att grilla hel på låg temperatur.

Tärna bogen och sätt på grillspett.

Bra grytbit, får en stor och påtaglig smak.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Inspo & Info

ATT LAGA LAMMBOG

Laga bog med ben hel i ugn smaksatt med örter, vitlök och olivolja eller bara med salt. Salt och lamm är två smaker som passar mycket bra ihop. Urbenad bog är väldigt gott att grilla hel, i skivor eller på grillspett. Smaksätt sparsamt med salt och peppar eller med marinad.

På den världsberömda restaurangen Café de Paris i Genève har man bara serverat en enda rätt sedan 1930-talet. Precis – Entrecote Café de Paris. Det är Entrecote med smält Café de parissmör på. Bara kött och smör. Det behöver inte var krångligare än så när råvarorna är bra.

På engelska kallar man ofta Entrecote för Cube Roll, men ännu vanligare är att man styckar ut kärnan och kallar det för Rib Eye. Det finns många olika varianter och utryck för samma del, där det kan skilja från land till land. Så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Även om du såklart bara köper svenskt kött.