Fläsklägg
Rimmat fläsklägg är en klassiker i till exempel ärtsoppa eller tillsammans med rotmos.
Gris

Fläsklägg

40
Marmorering
10
Mörhet
Gris

För dig som älskar riktigt vällagad husmanskost, välkommen hem. Fläsklägg är en grovtrådig och mycket smakrik detalj som kan tillagas på många olika sätt. 

Well done (Långkok)
72 - 75 °C
Rimmat fläsklägg är en klassiker i till exempel ärtsoppa eller tillsammans med rotmos.

Gryta | Tillagning & Tips | Köttguiden

Rimmad och orimmad fläsklägg passar bra i grytor och soppor som ska koka länge.

Läs mer

Kött i ugn | Tillagning & Tips | Köttguiden

Lägg passar bra som fläskstek – men kräver lång stektid.

Läs mer

Grilla kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Ett heldagsprojekt för den som vill ha en utmaning! Grilla lägg på samma sätt som griskind.

Läs mer

Teknik

ANNORLUNDA FLÄSKLÄGG

INFO & INSPO

FLÄSKLÄGGET OCH HUSMANSKOSTEN

Fläskframlägget eller vinkelläggen som den också kallas är den köttigare av grisens båda läggar. Om du ber om fläsklägg i butik är det oftas det matiga framlägget du får. Fläskbaklägget däremot passar bäst att helstekas eller att kokas och sen grillas. Varför inte testa klassikern Schweinshaxe?

Husmanskost är ursprungligen billig, enkel och mättande mat som åts på landet, efter en hård dags kroppsarbete. Här var fläsklägget populärt. Fläsklägget som husmanskost är fortfarande populärt och är fortfarande likt maten vi åt förr: få ingredienser från närliggande gårdar, sparsamt kryddad och ofta långkok. Idag har vi inte lika stort behov av fet mat, så dagens husmanskost är ofta lite magrare än den traditionella. Även om själva fläsklägget är sig självt fortfarande.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Fler recept
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

grillguiden

MARINAD, GLAZE OCH RUBS

Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Bli en mästare på tekniken och lär dig vad som är vad. 

ARTIKEL

PIZZA på ett punktigt sätt

Det finns lika många åsikter om hur du borde göra en pizza som det finns människor. Debatten om vad en riktig pizza är rasar ständigt där epicentru...


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


rapsgris

FRÅN NOGA UTVALDA GÅRDAR

Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps. Den solgula rapsens frön bidrar med omega 3 som gör köttet extra saftigt, mört och smakrikt.

Läs mer
Scan Mycklingegård 170612 0004 NY