Kalvrulle
En kalvrulle blir bäst om den får möras i någon vecka eller mer.
Kalv

Kalvrulle

10
Marmorering
40
Mörhet

Kalvrullen sitter mellan ytterlår och innanlår. Den är mörare än nötrullen och kan användas som kalvstek eller skivas tunt till schnitzlar eller stekas i lite tjockare skivor. 


Blodig

55 °C
Medium

60 °C
Välstekt

75 °C

Gryta

Tärna rullen eller använd den hel som grytstek.

Läs mer

Ugn

Passar bra som stek tack vare sin fina form.

Läs mer

Steka

Mörad rulle kan stekas i panna.

Läs mer

Grilla

Mörad rulle går utmärkt att grilla i skivor.

Läs mer

Teknik

TIPS FÖR KALVRULLEN

Tack vare sin runda form är kalvrullen tacksam att grilla hel. Grilla långsamt och på låg temperatur.

01

Mörad kalvrulle passar bra att skiva och steka eller grilla.

02

Rulle är en prisvärd detalj – värt att ha i åtanke! 

03

Grytstek? Fungerar både som hel eller tärnad.

04

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om Kalvrulle

Det finns mycket du kan lära dig om Kalvrulle. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

köttguiden

preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips...

grillguiden

MARINAD, GLAZE OCH RUBS

Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Bli en mästare på tekniken och lär dig vad som är vad. 


köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


köttguiden

Mörning & metod

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Här får du svar på dina tankar kring mörning. 

läs artikel
Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer