Kalvrulle
En kalvrulle blir bäst om den får möras i någon vecka eller mer.
Kalv

Kalvrulle

10
Marmorering
40
Mörhet
Kalv

Kalvrullen sitter mellan ytterlår och innanlår. Den är mörare än nötrullen och kan användas som kalvstek eller skivas tunt till schnitzlar eller stekas i lite tjockare skivor. 

Blodig
55 °C
Medium
60 °C
Välstekt
75 °C
En kalvrulle blir bäst om den får möras i någon vecka eller mer.

Gryta

Tärna rullen eller använd den hel som grytstek.

Läs mer

Ugn

Passar bra som stek tack vare sin fina form.

Läs mer

Steka

Mörad rulle kan stekas i panna.

Läs mer

Grilla

Mörad rulle går utmärkt att grilla i skivor.

Läs mer

Teknik

TIPS FÖR KALVRULLEN

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Fler recept
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante