Tunnbringa
Tunnbringan är relativt fet och har en tydlig lammsmak.
Lamm

Tunnbringa

60
Marmorering
10
Mörhet

Den del av lammet mage. Tunnbringa används oftast till fylld rulle, i grytor och till färs. Ofta säljs lammtunnbringan rakskuren vilket gör att den passar bra till en rulle.


Blodig

60 °C
Medium

60 °C
Välstekt

70 °C
Teknik

ATT LAGA TUNNBRINGA

Rulla ihop tunnbringan och gör precis som en porcetta av gris. Allternativt fyll tunnbringan med god smaksatt lammfärs och rulla ihop som en rulltårta. Använd bindgarn och bind upp. Bryn i panna med smör och olja. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg tunnbringan i djup ugnsplåt. Slå över vin, citronskal och örter. Baka i ungefär 2 timmar. Koka ihop spadet till en god sås. Skiva bringan med en vass kniv.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Info & Inspo

MER OM TUNNBRINGA


Tunnbringan eller slaksidan kan delas i mindre delar och användas som kokkött eller malas till färs. Den kan också fyllas med färs och örter och formas till en rulle som sedan ugnssteks eller bräseras. Tunnbringan är ganska fet och har en väldigt tydlig lammsmak. Prova rulle! Koka den fyllda rullen i buljong tills den är nästan klar, använd en provsticka för att känna om den är mör. Stek den därefter i ugnen så att får en fin stekyta. Done!