Lammtunnbringa
Tunnbringan har en god fettansättning. Låt fettet göra jobbet med att bära ut din favoritkrydda - en garanterad smakbomb.
Lamm

Lammtunnbringa

60
Marmorering
10
Mörhet
Lamm

En del av lammets sida. Mycket av denna del går till smakrik färs. Rakskuren tunnbringa passar alldeles utmärkt till fylld rulle. Och funkar också superbra som grytkött.

Well done
60 - 70 °C
Tunnbringan har en god fettansättning. Låt fettet göra jobbet med att bära ut din favoritkrydda - en garanterad smakbomb.

Gryta | Tillagning & Tips | Köttguiden

Tunnbringan passar bra till gryta och ger mycket smak.

Läs mer

Grilla kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Prova att grilla en fylld och hoprullad urbenad tunnbringa långsamt över indirekt värme.

Läs mer

INFO & INSPO

MER OM TUNNBRINGA

Tunnbringan eller slaksidan kan delas i mindre delar och användas som kokkött eller malas till färs. Den kan också fyllas med färs och örter och formas till en rulle som sedan ugnssteks eller bräseras. Tunnbringan är ganska fet och har en väldigt tydlig lammsmak. Prova rulle! Koka den fyllda rullen i buljong tills den är nästan klar, använd en provsticka för att känna om den är mör. Stek den därefter i ugnen så att får en fin stekyta. Done!

film7 sida porchetta
teknik

ATT LAGA TUNNBRINGA

Rulla ihop tunnbringan och gör precis som en porcetta av gris. Allternativt fyll tunnbringan med god smaksatt lammfärs och rulla ihop som en rulltårta. Använd bindgarn och bind upp. Bryn i panna med smör och olja. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg tunnbringan i djup ugnsplåt. Slå över vin, citronskal och örter. Baka i ungefär 2 timmar. Koka ihop spadet till en god sås. Skiva bringan med en vass kniv.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

4 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT KÖTT

Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.

Läs mer
bonden 2