Lammbringa
Bringa med ben kan sågas till fina revbensspjäll, perfekta att grilla.
Lamm

Lammbringa

50
Marmorering
10
Mörhet
Lamm

Bringan är lammets bröstmuskler, och mycket mörare än motsvarande del från nöt. Lammbringan används ofta i lammfärs. Traditionellt bra grytkött som även går fint att ugnssteka eller grilla, välj själv!.

Blodig
60 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C
Bringa med ben kan sågas till fina revbensspjäll, perfekta att grilla.

Gryta

Utmärkt grytbit. Mycket smak!

Läs mer

Ugn

Passar bra att steka i ugn.

Läs mer

Grilla

Lägg bringa med ben på grillen. Ett lite annorlunda revbensspjäll.

Läs mer

INFO & INSPO

LAMMBRINGA MED REVBEN

Lammbringan kan förkokas precis som tjocka revben från gris. Köttet blir då mörare och får en kort tillagningstid innan serve- ring. Ge köttet en fn yta på grillen och smaksätt med glaze.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


klimat
KÖTTGUIDEN

12 UTVALDA KÖTTIPS

Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå! 

läs artikel
Svenskt kött

4 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT KÖTT

Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.

Läs mer
bonden 2