Lammbringa
Bringa med ben kan sågas till fina revbensspjäll, perfekta att grilla.
Lamm

Lammbringa

50
Marmorering
10
Mörhet

Bringan är lammets bröstmuskler, och mycket mörare än motsvarande del från nöt. Lammbringan används ofta i lammfärs. Traditionellt bra grytkött som även går fint att ugnssteka eller grilla, välj själv!.

Blodig
60 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C

Gryta

Utmärkt grytbit. Mycket smak!

Läs mer

Ugn

Passar bra att steka i ugn.

Läs mer

Grilla

Lägg bringa med ben på grillen. Ett lite annorlunda revbensspjäll.

Läs mer

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Info & Inspo

LAMMBRINGA MED REVBEN

Lammbringan kan förkokas precis som tjocka revben från gris. Köttet blir då mörare och får en kort tillagningstid innan serve- ring. Ge köttet en fn yta på grillen och smaksätt med glaze.

fördjupning

Mer om Lammbringa

Det finns mycket du kan lära dig om Lammbringa. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

 

 

köttguiden

preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips...

grillguiden

MARINAD, GLAZE OCH RUBS

Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Bli en mästare på tekniken och lär dig vad som är vad. 


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


2 3 KottGuiden

Så grillar du den perfekta oxfilén

Oxfilé är den möraste detaljen på djuret och delas upp i tre delar: huvud, mittbit och svans. Vill du grilla oxfilén till perfektion – då har du kommit till rätt ställe.

läs artikel
Svenskt kött

4 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT KÖTT

Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.

Läs mer
1 1 SvensktKottLight