Köttguiden

GRILLGUIDEN

I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar. Här kan du också ta del av årets stora grilltrender och Scans nya grillprodukter. Allt för att hjälpa dig komma fram till vad du ska grilla idag.


Kontakta Oss

DEN MÄKTIGA KORVEN

Korv är världens mat. Olika länder och regioner har sina egna smaker och varianter på vår mest älskade charkprodukt. Att vi älskar korven är inte så konstigt. Den funkar både till vardag och fest och går att variera i oändlighet.

LÄS OM KORVEN

Resa ett

Alla kan grilla

Vi djupdyker in i eldhavet och ställer oss frågan: hur kan vi grilla tillsammans? Men också – hur kan vi grilla annorlunda? Med grilllegenden Jonas Cramby undersöker vår Lärling Korean BBQ. Med oss har vi vår bonde Svante och styckaren Benny som tillsammans med Lärlingen reser runt för att fixa alla förberedelser inför årets första Gårdsmiddag. En middag som har temat, precis, Korean BBQ. Allt går inte på räls men på vägen möter trion lokala eldsjälar som brinner för mat och hantverk.

BSL hero2edit
Avsnitt fem

Gårdsmiddagen

Femte avsnittet. Nu är det äntligen dags för årets första Gårdsmiddag. Men hur ska det gå för bonden, styckaren och lärlingen – vad ska gästerna tycka om Korean BBQ?


Jonas G
Gästkocken: Jonas Cramby

Mannen som vågade sätta krydda på svenska köket

Gourmeten, äventyraren, författaren - ja, allkonstnären Jonas Cramby har många strängar på sin lyra. Men det är nog hans matpassion och smaknörderi som fått svenskarnas hjärtan varma. Cramby har inte bara revolutionerat vårt sätt att äta texmex och mackor; han har också blivit Mr Pulled Pork med hela svenska folket. Hans nästa steg är att sätta krydda på den svenska grillen genom att bjuda på koreansk barbecue och japansk grillning.


Smaken av Sverige

LAGA MATEN FRÅN RESA ETT!

Det finns många tips och tricks från avsnitten. Här har vi samlat de bästa recpten och teknikerna för du ska lära dig något nytt.

Korean BBQ

Försnacks

Det är lätt att föräta sig på försnacks. Men med så goda försnacks som dessa från Jonas Cramby är det svårt att motstå.

Korean BBQ

Smårätter

Smårätter är en stor del av det koreanska köket. Här har vi samlat ett gäng favoriter.