Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

Njut av en härlig sommar
Solvarma klippor och daggstänkt gräs mellan tårna. Kryddiga korvar och en perfekt köttbit på grillen. Det är smaken av Sverige. Men att välja svenskt kött betyder så mycket mer än god mat och härliga miljöer. Det möjliggör också att vi i Sverige kan fortsätta utveckla vårt världsledande djuromsorgsarbete, bibehålla våra öppna landskap och vår unika biologiska mångfald.

DEN MÄKTIGA KORVEN
Korv är världens mat. Olika länder och regioner har sina egna smaker och varianter på vår mest älskade charkprodukt. Att vi älskar korven är inte så konstigt. Den funkar både till vardag och fest och går att variera i oändlighet.
LÄS OM KORVEN
BLI EN HÖJDARE PÅ HAMBURGARE
Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Borde du det? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare? Här är några enkla tips och knep på allt från vilken grillmetod du ska använda till hur du formar burgaren för att den ska bli perfekt.
LÄS OM HUR MAN GÖR BURGARE
RÖK RÄTT PÅ GRILLEN
Rökning är hett. Och det kommer det förmodligen vara ett tag framöver också. Det finns olika rökspån man kan använda och alla ger olika smaker. Lägg rökspån i en rökbox och ställ på gallret så får du en jämn och fin rök. Om du inte hinner röka själv kan du titta in våra alspånsrökta Slow Cooked produkter.
LÄS MER OM RÖKNING
Direkt grillmetod, fläskkött
Här får du tips på hur du grillar ditt kött på direkt grillmetod, det vill säga rakt över glöden på hög värme.

BBQ grillade revben
BBQ är en rökig specialitet från USAs sydstater. Bäst grillresultat får du genom indirekt grillning under lock.

GODA TILLBEHÖR TILL GRILLAT
Alla har ju sin favorit på grillen. Och det är ju det som är praktiskt med grill – alla kan köra sitt eget race om de vill! Blanda och bjud. Det är ingen raketforskning, gör det enkelt, låt det ta tid och passa på att umgås runt grillen
LÄS OM ALLA GODA TILLBEHÖR
PREPPA DITT KÖTT
När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips
LÄS OM HUR DU PREPPAR DITT KÖTTLammentrecote
Utvald entrecote av styckmästaren. Scan -alltid svenskt Lamm. Mycket mört och smakrikt. Går utmärkt att grilla, steka i skivor eller tillaga i ugn....
Utvald Flankstek
Styckmästarens Utvalda Flankstek är mörad i minst 18 dagar och är ett riktigt saftigt och smakrikt kött. Flanksteken är mör och smakrik med grov...
Pluma Rapsgris
Rumstemperera köttet innan tillagning. Pluman är tacksam att grilla. Grilla ytan hårt så att den blir knaprig. Låt gå färdigt på indirekt värme....
Karré Rapsgris
Fläskkarrén sitter på främre delen av grisen, mellan huvud och kotlettrad. Karrén är en mångsidig detalj som kan tillagas både hel och i skivor....

VAD SKA DU GRILLA IDAG?
Svårt att veta vad du ska grilla ikväll? Här ger vi dig en rejäl dos grillinspiration till både den bekväma vardagsgrillaren och den exklusiva njutningssökaren. Kombinera gärna kött från olika kategorier för helt nya matupplevelser
TILL GRILLPRODUKTER
GRILLA
Alla gillar grillen. Men vi är ganska olika i hur vi grillar. Somliga kastar sig över grillen med ett otroligt fokus, medan andra bara tänder och låter elden ha sin gång. Men vem har rätt?
LÄS MER OM GRILLNINGAlla kan grilla
Vi djupdyker in i eldhavet och ställer oss frågan: hur kan vi grilla tillsammans? Men också – hur kan vi grilla annorlunda? Med grilllegenden Jonas Cramby undersöker vår Lärling Korean BBQ. Med oss har vi vår bonde Svante och styckaren Benny som tillsammans med Lärlingen reser runt för att fixa alla förberedelser inför årets första Gårdsmiddag. En middag som har temat, precis, Korean BBQ. Allt går inte på räls men på vägen möter trion lokala eldsjälar som brinner för mat och hantverk.

Gårdsmiddagen
Femte avsnittet. Nu är det äntligen dags för årets första Gårdsmiddag. Men hur ska det gå för bonden, styckaren och lärlingen – vad ska gästerna tycka om Korean BBQ?

Mannen som vågade sätta krydda på svenska köket
Gourmeten, äventyraren, författaren - ja, allkonstnären Jonas Cramby har många strängar på sin lyra. Men det är nog hans matpassion och smaknörderi som fått svenskarnas hjärtan varma. Cramby har inte bara revolutionerat vårt sätt att äta texmex och mackor; han har också blivit Mr Pulled Pork med hela svenska folket. Hans nästa steg är att sätta krydda på den svenska grillen genom att bjuda på koreansk barbecue och japansk grillning.

Bordsgrill och BBQ
Grunden i koreansk BBQ är köttet och bordsgrillen. Det är oftast riktigt fint och mört kött, som bara behöver vändas snabbt eldbädden.
Läs merCHORIZO DE PIMENTON
Chroizo de Pimenton är en kryddstark varmrökt korv med het smak av cayennepeppar och paprika. Korven har en lite mer grovmald struktur och hög...
FÄRSKKORV ANCHOCHILI
Färskkorv Anchochili & Svartpeppar är en färsk, grovmald råkorv. Råkorven har kötthalt på hela 95 %. Korvarna är smala så att det ska gå fort att...
Nötfärs 12% 500g
Med nötkött av hög kvalitet från svenska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god nötfärs. Vår nötfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfä...
Hamburgare med Högrev
Vår finaste hamburgare är gjord av svenskt nötkött. Vi grovmaler vår hamburgare med högrev och kryddar med lite salt och peppar. En garanterat...