I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Grillguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

DEN MÄKTIGA KORVEN
Korv är världens mat. Olika länder och regioner har sina egna smaker och varianter på vår mest älskade charkprodukt. Att vi älskar korven är inte så konstigt. Den funkar både till vardag och fest och går att variera i oändlighet.
LÄS OM KORVEN
BLI EN HÖJDARE PÅ HAMBURGARE
Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Borde du det? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare? Här är några enkla tips och knep på allt från vilken grillmetod du ska använda till hur du formar burgaren för att den ska bli perfekt.
LÄS OM HUR MAN GÖR BURGARE
RÖK RÄTT PÅ GRILLEN
Rökning är hett. Och det kommer det förmodligen vara ett tag framöver också. Det finns olika rökspån man kan använda och alla ger olika smaker. Lägg rökspån i en rökbox och ställ på gallret så får du en jämn och fin rök. Om du inte hinner röka själv kan du titta in våra alspånsrökta Slow Cooked produkter.
LÄS MER OM RÖKNINGFlintastek Tandoori - årets smak
Scan svenska grillklassiker från 70-talet. 2021 års smak är kryddig med en balanserad hetta, Tandoori. Inspiration är hämtad från det indiska köket...
Kotlettplanka
Scan Kotlettplanka är superenkel att grilla! Varför, jo, den är mörad genom saltmarinering för att behålla saftighet och den platta formen gör den...
Pork Roast Burger 113g
Scans Pork Roast Burger är 99% svenskt fläskkött och lite salt och peppar, inget annat. En saftig burgare med härlig textur och rejält med extra...
Ryggbiff plankskuren
Scan Ryggbiff, plankskuren är en mörmarinerad, grillvänlig produkt. Smaksätt efter behag. Ryggbiffen blir mör och saftig och mår bra av att få vila...
Pluma mörmarinerad
Scan Pluma Grill är något att smaksätta själv till grillen. Resultatet på köttet blir alltid bra då Pluman är marinerad i saltlake och behåller då...
Flintastek Original
Sommarens och grillens okrönte kung! Med vår härliga Flintastek, gjord på svenskt kött av hög kvalitet, kan du få till ett lyckat resultat varje...
Styckmästarens Utvalda Grillsteak
Scan Styckmästarens Utvalda grillsteak är för dig som gillar att grilla nötkött. En stor skiva av bakdelskött, fransyska, som fått möra i 18 dagar...
Styckmästarens Utvalda Luffarbiff
Scan Styckmästarens Utvalda Luffarbiff är mager men mör. Vi väljer att låta mörning ta tid för att alltid få en god ätupplevelse. Luffarbiff var...

GODA TILLBEHÖR TILL GRILLAT
Alla har ju sin favorit på grillen. Och det är ju det som är praktiskt med grill – alla kan köra sitt eget race om de vill! Blanda och bjud. Det är ingen raketforskning, gör det enkelt, låt det ta tid och passa på att umgås runt grillen
LÄS OM ALLA GODA TILLBEHÖR
Grilla
Alla gillar grillen. Men vi är ganska olika i hur vi grillar. Somliga kastar sig över grillen med ett otroligt fokus, medan andra bara tänder och låter elden ha sin gång. Men vem har rätt?
Läs mer om grillning
PREPPA DITT KÖTT
När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips
LÄS OM HUR DU PREPPAR DITT KÖTTAlla kan grilla
Vi djupdyker in i eldhavet och ställer oss frågan: hur kan vi grilla tillsammans? Men också – hur kan vi grilla annorlunda? Med grilllegenden Jonas Cramby undersöker vår Lärling Korean BBQ. Med oss har vi vår bonde Svante och styckaren Benny som tillsammans med Lärlingen reser runt för att fixa alla förberedelser inför årets första Gårdsmiddag. En middag som har temat, precis, Korean BBQ. Allt går inte på räls men på vägen möter trion lokala eldsjälar som brinner för mat och hantverk.

Gårdsmiddagen
Femte avsnittet. Nu är det äntligen dags för årets första Gårdsmiddag. Men hur ska det gå för bonden, styckaren och lärlingen – vad ska gästerna tycka om Korean BBQ?

Mannen som vågade sätta krydda på svenska köket
Gourmeten, äventyraren, författaren - ja, allkonstnären Jonas Cramby har många strängar på sin lyra. Men det är nog hans matpassion och smaknörderi som fått svenskarnas hjärtan varma. Cramby har inte bara revolutionerat vårt sätt att äta texmex och mackor; han har också blivit Mr Pulled Pork med hela svenska folket. Hans nästa steg är att sätta krydda på den svenska grillen genom att bjuda på koreansk barbecue och japansk grillning.

Bordsgrill och BBQ
Grunden i koreansk BBQ är köttet och bordsgrillen. Det är oftast riktigt fint och mört kött, som bara behöver vändas snabbt eldbädden.
Läs merLammkorv
Scans Lammkorv är en elegant korv med smak från bräserad lammbringa, krämig grädde, lök och grönpeppar. Fri från fläsk och nöt. Framtagen av Scans...
Färskkorv Mild Chorizo
Färskkorv Anchochili & Svartpeppar är en färsk, grovmald Färskkorv. Färskkorven har kötthalt på hela 95 %. Korvarna är smala så att det ska gå fort...
Nötfärs 12% 500g
Med nötkött av hög kvalitet från svenska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god nötfärs. Vår nötfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfä...
Hamburgare med Högrev 150g
Vår finaste hamburgare är gjord av svenskt nötkött. Vi grovmaler vår hamburgare med högrev och kryddar med lite salt och peppar. En garanterat...