Köttguiden

BLI EN KÖTTMÄSTARE MED OSS

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. Välkommen till Scans köttguide. Här hittar du allt du någonsin behöver veta om kött. Från styckningsdetaljer till recept. 

Grillguiden

Så blir du en grillmästare

Det finns många knep vid grillen att ta till. Vi har valt och samlat våra favoriter. 

Grillguiden

BLI EN HÖJDARE PÅ HAMBURGARE

Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Borde du det? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare?

Grillguiden

Marinad, glaze och rubs.

Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Bli en mästare på tekniken och lär dig vad som är vad. 

Grillguiden

LÄR DIG GRILLA OXFILÉ

Oxfilé är den möraste detaljen på djuret och delas upp i tre delar: huvud, mittbit och svans. Vill du grilla oxfilén till perfektion – då har du kommit till rätt ställe.

Grilla flaskkarré

Fläskkarré har vi alla provat. Men vet du hur du ska få till den på grillen? Här finns tipsen. 

Lär dig högrev

Högrev är populärt. Och det verkar bli mer av det. Här kan du lära dig mer om köttet du borde göra dina hamburgare på.

Grillguiden

Så grillar du entrecôte

Entrecôte. Klassikern. Mycket tack vare sin goda smak och höga fetthalt. Här har vi samlat tips på hur du grillar din entrecôte med bästa resultat. Varje gång. Ja, med lite övning kanske

Grillguiden

Rök rätt på grillen

Rökning är hett. Och det kommer det förmodligen vara ett tag framöver också. Det finns olika rökspån man kan använda och alla ger olika smaker.

TILL RÖKEN
Grillguiden

Goda tillbehör till grillat

Alla har ju sin favorit på grillen. Och det är ju det som är praktiskt med grill – alla kan köra sitt eget race om de vill.  

GRILLGUIDEN

Bra grillat från oss

Vi har kött och produkter för alla tillfällen. Färdigmarinerat kött och korvar för när grillen åker ut. Ta en titt!

Grillguiden

Perfekt fläskfilé

Köttguiden

Fördjupa din köttkunskap

Köttguiden

Den mäktiga korven

I alla kök, över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. 

Köttguiden

Mörning & metod

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Här får du svar på dina tankar kring mörning. 


Alltid svenskt kött

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet


Köttguiden

Preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten.

 

Preppa!
smaken av sverige

Bonden, styckaren & lärlingen

Med bonden, styckaren och lärlingen får du följa med på en resa genom Sverige. Det handlar om djur, om gårdar och passion.

till smaken av sverige

Bonden

Här börjar allt. Mår djuren bra, blir köttet bra.

Styckaren

Köttspecialisten. Vårt proffs: från sena till ben.

Lärlingen

Nyfiken och medveten - här för att bli expert.

Om oss

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. 

Läs mer

Köttguiden

Ta del av kött, tillagning och teknik.

Läs mer

Våra produkter

Här kan du läsa om alla våra produkter

Läs mer

Smaken av Sverige

Bonden, styckaren och lärlingens resa genom Sverige.

Läs mer