Köttguiden

BLI EN KÖTTMÄSTARE MED OSS

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. Välkommen till Scans köttguide. Här hittar du allt du någonsin behöver veta om kött. Från styckningsdetaljer till recept. 

Scan MainNavigation
Köttguiden

Så förvarar du ditt kött

Här har vi samlat lite kunskap på vad du ska tänka på när du förvarar ditt kött.

Köttguiden

Mörning & metod

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Här får du svar på dina tankar kring mörning. 

004 Preppa
Köttguiden

12 Utvalda köttips

Här får du en crash course i köttkunskap. Vi samlat tolv snabba tips så du kan lätt tänka rätt med ditt kött. 

 

Preppa!

FranSverige n

Alltid svenskt kött

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet


Köttguiden

Våra lammfavoriter

Lammkött har de senaste åren stigit i popularitet. Inte konstigt, det är otroligt mört och fantastiskt gott.

Få mer inspiration här
Köttguiden

LAGA DEN PERFEKTA LAMMBURGAREN

I påskguiden hittar du massa härlig inspiration på hur du kan twista till ditt påsklamm.

Köttguiden

3 SÄTT ATT TILLAGA LAMMSADEL

Lammsadel är en mycket mångsidig detalj som innefattar både ytter- och innerfiléerna. Här har vi samlat tre sätt du kan tillaga den på.

Lammbild
Köttguiden

FEM DETALJER PÅ FEM MINUTER

Vi har samlat fem instruktionsfilmer på våra fem mest populära lammdetaljer. Se och lär!

Till filmerna
KÖTTGUIDEN

GRILLGUIDEN

I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar. Här kan du också ta del av årets stora grilltrender och Scans nya grillprodukter. Allt för att hjälpa dig komma fram till vad du ska grilla idag.

Till grillguiden
artikel

BLI EN HÖJDARE PÅ HAMBURGARE

Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Borde du det? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare?

film14 lammstek grill rok
lammstek

INDIREKT GRILLMETOD

Här får du alla tips och trix du behöver för att grilla stekar och större köttstycken på grillen.

marinad glaze rub 836 370 Original
ARTIKEL

MARINAD, GLAZE & RUBS

Enkelt beskrivet:  marinad något du (oftast) har på köttet innan du ska grilla. En glaze: något du penslar på slutet.

Läs artikel

GRYTOR & STEKAR

Välkomna helgen med några härliga grytor och stekar. Här har ni några mustiga tips och recept. 

film7 sida porchetta
Köttguiden

Imponera med en porchetta

Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som färska örter och citron är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning. Funkar bra att göra på både fläsksida, och som i detta fall, karré.

HK Lihakirja 2012 Annokset Leaf Paahtopaisti (2)
Köttguiden

Så lyckas du med steken

Brukar du göra stek vet du hur gott det kan bli. Har du aldrig gjort det? Tro inte att det krävs några trollkonster från en mångårig stjärnkock för att laga en god stek. Här har vi samlat alla tips du behöver för att lyckas! 

film4 hogrev
Köttguiden

Lär dig allt om högrev

Höstens kanske mest mångsidiga och älskade detalj! Vad sägs om en högrevschili, bouef eller kanske en pulled beef? 

Köttguiden

Röka rätt

Rökning är hett. För er som inte plockat in grillen kan vi tipsa om att sätta lite smak på helgens middag. 

TILL RÖKEN
film8 rostbiff
Köttguiden

Så tillagar du en klassisk rostbiff

Rostbiff passar perfekt som söndagsstek. Perfekt när du har lite tid över.

smaken av sverige

Bonden, styckaren & lärlingen

Med bonden, styckaren och lärlingen får du följa med på en resa genom Sverige. Det handlar om djur, om gårdar och passion.

till smaken av sverige

Bonden

Svante är vår bonde. Han bryr sig om sina djur, om hur gården fungerar och är allt det du hoppas att en modern svensk bonde ska vara. 

Styckaren

Benny har varit styckare sen 16 års ålder. Han älskar kött i alla dess former. Från blodiga stekar och hamburgare till långkok

Lärlingen

Med rötter i norra sverige och en stor dos passion och nyfikenhet är Lärlingen här för att bli expert. Från Koreansk BBQ till rökning. 

2 3 OmOss

Om oss

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. 

Läs mer
2 3 KottGuiden

Köttguiden

Ta del av kött, tillagning och teknik.

Läs mer
2 3 Produkter

Våra produkter

Här kan du läsa om alla våra produkter

Läs mer
2 3 SmakenAvSverige

Smaken av Sverige

Bonden, styckaren och lärlingens resa genom Sverige.

Läs mer