Rostbiff
Tidigare kallades skinkrostbiffen förbit, eller skinkförbit. Rostbiffen är en del av skinkan som är grundråvaran till julskinka och flintastek.
Gris

Rostbiff

12
Marmorering
50
Mörhet

Rostbiff från gris (eller skinkrostbiff) är ett mört kött och kan användas på samma sätt som benfri kotlett. Om du skivar den tunt passar den väldigt bra som alp-favoriten schnitzel!

Blodig
65 °C
Medium
65 °C
Välstekt
75 °C

Grilla

Rostbiff passar bra på grillen både hel och i skivor. Hel rostbiff på indirekt värme blir en riktig delikatess.

Läs mer

Ugn

Helstekt i ugn blir rostbiffen en fantastisk stek.

Läs mer

Steka

Skivad rostbiff passar mycket bra att steka. Stek inte för länge för att behålla saftigheten.

Läs mer

Gryta

Rostbiff kan tärnas eller strimlas och användas i gryta. Eftersom köttet är mört behöver det inte koka länge.

Läs mer

Teknik

TIPS OCH TRICKS MED ROSTBIFF FRÅN GRIS

Bind gärna upp rostbiffen om du grillar den hel. Det ger en jämnare stekyta och ett kött som är lättare att tranchera.  01

01

Precis som rostbiff från nöt kan rostas styckas från skinkrost-biffen. Följ hinnan och använd som alternativ till fläskfilé. 02  

02

Linda gärna in skinkrostbiffen i bacon eller varför inte pancetta om du ska grilla den hel. Då skyddar du köttet och ger det en baconsmak på ytan. ...03

Du kan skiva den tunt! Då passar rostbiffen utmärkt som en schnitzel.  04

04

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om Rostbiff

Det finns mycket du kan lära dig om Rostbiff. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

grillguiden

MÖRNING OCH METOD

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Mörning innebär att köttets egna enzymer bryter ner...

grillguiden

MARINAD, GLAZE OCH RUBS

Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Bli en mästare på tekniken och lär dig vad som är vad. 


köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


teknik

Preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas.

Här är några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten. Och förhoppnings mycket, mycket mer än bara att komma igång.

läs artikel
rapsgris

FRÅN NOGA UTVALDA GÅRDAR

Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps. Den solgula rapsens frön bidrar med omega 3 som gör köttet extra saftigt, mört och smakrikt.

Läs mer