Rostbiff
Tidigare kallades skinkrostbiffen förbit, eller skinkförbit. Rostbiffen är en del av skinkan som är grundråvaran till julskinka och flintastek.
Gris

Rostbiff

12
Marmorering
50
Mörhet

Rostbiff från gris (eller skinkrostbiff) är ett mört kött och kan användas på samma sätt som benfri kotlett. Om du skivar den tunt passar den väldigt bra som alp-favoriten schnitzel!


Blodig

65 °C
Medium

65 °C
Välstekt

75 °C
Teknik

TIPS OCH TRICKS MED ROSTBIFF FRÅN GRIS

Bind gärna upp rostbiffen om du grillar den hel. Det ger en jämnare stekyta och ett kött som är lättare att tranchera. 

Precis som rostbiff från nöt kan rostas styckas från skinkrost-biffen. Följ hinnan och använd som alternativ till fläskfilé.

Linda gärna in skinkrostbiffen i bacon eller varför inte pancetta om du ska grilla den hel. Då skyddar du köttet och ger det en baconsmak på ytan 

Du kan skiva den tunt! Då passar rostbiffen utmärkt som en schnitzel. 

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN