Revbensspjäll
Revbensspjällen styckas från grisens bröstkorg och har en hög fetthalt, ca 14 %. Tjocka revbensspjäll är ofta knäckta så att de ska vara lättare att dela.
Gris

Revbensspjäll

75
Marmorering
25
Mörhet

Glazade och marinerade ribs på grillen, lite sötsur sås, pommes och en kall öl på det. Ribs i amerikansk stil är svårslaget. Men det finns mer att göra med denna detalj.

Blodig
65 °C
Medium
65 °C
Välstekt
70 °C

Gryta

Koka upp i god buljong med äpple, ingefära och anis.

Läs mer

Ugn

Tunna revben steks i ugn på galler. Tjocka revben kan användas som fläskstek.

Läs mer

Steka

Tjocka revben passar utmärkt att stekas i skivor. Förkoka, och stek hastigt. Glaza gärna!

Läs mer

Grilla

Bra att grilla! Förkoka tjocka revben i buljong och grilla i skivor. Tunna revben kan grillas direkt.

Läs mer

Teknik

BRA ATT VETA OM REVBENSSPJÄLL

Eftersom revbensspjäll är kraftigt marmorerade klarar de varmhållning och riktigt hög temperatur. 01  

01

Den erfarne amerikanske pit-mastern grillar tjocka revben utan förkokning. En utmärkt detalj för äkta BBQ. 02  

02

Ett tips vid grillning är att använda en torr rub. För en god standrub Använd gärna paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, spiskummin, cayenne,...

03

Revben är ett klassiskt inslag på julbordet. Förkoka och pensla med en glaze bestående av äppelmos, hoisin, ingefära och chili.  04

04

BBQ-grillade revben
Filmrecept

BBQ-grillade revben

BBQ-rub

Så här gör du

Blanda allt och spara det som blir över i en burk

 

1dl Paprikapulver

0,5dl Salt

2msk Korianderfrön malda

2msk Senapspulver

2msk Lökpulver

2msk Cayennepeppar

0,5dl Farinsocker

recept

Vill du har mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Till receptsidan
fördjupning

mer om revbensspjäll

Det finns mycket du kan lära dig om Revbensspjäll. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

grillguiden

RÖK RÄTT PÅ GRILLEN

Rökning är hett. Och det kommer det förmodligen vara ett tag framöver också. Det finns olika rökspån man kan använda och alla ger olika smaker.


köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


teknik

Preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas.

Här är några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten. Och förhoppnings mycket, mycket mer än bara att komma igång.

läs artikel
rapsgris

FRÅN NOGA UTVALDA GÅRDAR

Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps. Den solgula rapsens frön bidrar med omega 3 som gör köttet extra saftigt, mört och smakrikt.

Läs mer
Köttguiden

Vill du har mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

till köttguidens startsida