KALV-Entrecôte
Kalventrecôte är samma detalj som på äldre nötdjur men mindre, ljusare och något magrare.
Kalv

KALV-Entrecôte

75
Marmorering
60
Mörhet
Kalv

Kalventrecoten är mindre och magrare än nötentrecoten. En delikatess som du bör hantera på ungefär samma sätt som resten av entrecotefamiljen. Hantera varsamt!

Blodig
54 °C
Medium
59 °C
Välstekt
65 °C
Kalventrecôte är samma detalj som på äldre nötdjur men mindre, ljusare och något magrare.

Gryta

Passar utmärkt i grytor som dillkött och kalvfrikassé.

Läs mer

Ugn

Är toppen som stek i ugn.

Läs mer

Steka

Passar perfekt att steka i skivor

Läs mer

Grilla

Mycket bra att grilla i skivor eller hel över indirekt värme.

Läs mer

Teknik

FYRA TIPS FÖR DIN ENTRECOTE PÅ KALV

01

Kan användas på samma sätt som nötentrecôte. Tänk på att fetthalten generellt är lägre än entrecôte från äldre djur, så överstek int...

02

Grilla hel eller i tjocka skivor. Gärna med ben om det går att få tag på. Benet gör att smak och saftighet bevaras.

03

Kalv är mycket tacksamt att smaksätta, men är också gott med enbart salt och peppar 

04

Gott med citronskal, persilja och olivolja och havssalt.

film3 entrecote
teknik

STEKTIPS FÖR KALVENTRECOTE

Ta ut köttet i god tid innan stekning så det hinner bli rumstempererat. Salta gärna samtidigt så köttet hinner absorbera kryddan. En entrecôte ska alltid ha riktig fettkärna i mitten. Det ger bra smak när du steker. Om köttet dessutom får vila lite innan servering blir det grymt bra. 

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN

BBQ-rökt kalventrecôte med goda tillbehör och tortillabröd

Gnugga in rubben ordentligt i entrecôten. Lägg på indirekt värme i grillen med locket på, lägg gärna på lite blötlagda träflisor av önskad sort på...

Rosmarinstekt kalventrecôte med bakad pärllök, spenat och haricots verts

Gnid in kalventrecôten med salt och rosmarin, bryn köttet runt om i olja. Stek klart i ugn, 125°C tills innertemperaturen är 55°C (rosa) eller 65°C...

Helstekt kalventrecôte med squash, paprika, portobello och spenatgnocci i örtvinägrett och röd pesto

Kött: Putsa entrecôten, bryn den väl i smöret. Krydda med salt och peppar. Stek färdigt i ugn 150°C till en innertemperatur av 60°C. Låt vila minst...

fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


klimat
KÖTTGUIDEN

12 UTVALDA KÖTTIPS

Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå! 

läs artikel
Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante