Kalventrecôte
Kalventrecôte är samma detalj som på äldre nötdjur men mindre, ljusare och något magrare.
Kalv

Kalventrecôte

75
Marmorering
60
Mörhet
Kalv

Kalventrecoten är mindre och magrare än nötentrecoten. En delikatess som du bör hantera på ungefär samma sätt som resten av entrecotefamiljen. Hantera varsamt!

Blodig
54 °C
Medium
59 °C
Välstekt
65 °C
Kalventrecôte är samma detalj som på äldre nötdjur men mindre, ljusare och något magrare.

Gryta

Passar utmärkt i grytor som dillkött och kalvfrikassé.

Läs mer

Ugn

Är toppen som stek i ugn.

Läs mer

Steka

Passar perfekt att steka i skivor

Läs mer

Grilla

Mycket bra att grilla i skivor eller hel över indirekt värme.

Läs mer

Teknik

FYRA TIPS FÖR DIN ENTRECOTE PÅ KALV

film3 entrecote
teknik

STEKTIPS FÖR KALVENTRECOTE

Ta ut köttet i god tid innan stekning så det hinner bli rumstempererat. Salta gärna samtidigt så köttet hinner absorbera kryddan. En entrecôte ska alltid ha riktig fettkärna i mitten. Det ger bra smak när du steker. Om köttet dessutom får vila lite innan servering blir det grymt bra. 

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Fler recept
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante