KALV-Entrecôte
Kalventrecôte är samma detalj som på äldre nötdjur men mindre, ljusare och något magrare.
Kalv

KALV-Entrecôte

75
Marmorering
60
Mörhet

Kalventrecoten är mindre och magrare än nötentrecoten. En delikatess som du bör hantera på ungefär samma sätt resten av entrecotefamiljen. Hantera varsamt!


Blodig

54 °C
Medium

59 °C
Välstekt

65 °C
Teknik

FYRA TIPS FÖR DIN ENTRECOTE PÅ KALV

Kan användas på samma sätt som nötentrecôte. Tänk på att fetthalten generellt är lägre än entrecôte från äldre djur, så överstek int...

Grilla hel eller i tjocka skivor. Gärna med ben om det går att få tag på. Benet gör att smak och saftighet bevaras.

Kalv är mycket tacksamt att smaksätta, men är också gott med enbart salt och peppar 

Gott med citronskal, persilja och olivolja och havssalt.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
teknik

STEKTIPS FÖR KALVENTRECOTE

Ta ut köttet i god tid innan stekning så det hinner bli rumstempererat. Salta gärna samtidigt så köttet hinner absorbera kryddan. En entrecôte ska alltid ha riktig fettkärna i mitten. Det ger bra smak när du steker. Om köttet dessutom får vila lite innan servering blir det grymt bra.