Innerfilé
Innerfilén är mycket mör och väldigt liten så räkna med två filéer om du ska servera köttet som huvudrätt.
Lamm

Innerfilé

10
Marmorering
80
Mörhet
Lamm

Möraste detaljen på lammet. En liten och smal detalj som går otroligt snabbt att laga, den behöver bara ned i stekpannan och vända. På Scans korta lammsadel sitter innerfilén kvar. Varsågod och njut!

Blodig
58 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C
Innerfilén är mycket mör och väldigt liten så räkna med två filéer om du ska servera köttet som huvudrätt.

Steka

Stek som hastigast i panna.

Läs mer

Grilla

Snabbt! Innerfilén blir god på grill.

Läs mer

tva satt att stycka lammsadel
VIDEO

Två sätt att stycka lammsadel

Lammsadeln består av både ytter- och innerfiléer. Här visar vi på två sätt att stycka ut lammsadel. Första sättet är att stycka ut ytter- och innerfiéerna. Det andra sättet är att bena ur hela sadeln och binda ihop som en benfri rulle.

INSPO & INFO

ATT LAGA LAMMINNERFILÉ

Innerfilén är en mycket mör detalj på lammet som går väldigt snabbt att steka, se till att den inte blir överstekt. Smaksätt med salt och peppar och kanske lite pressad citron. Servera med en god sallad som förrätt. Innerfilén kan också serveras som huvudrätt med samma tillbehör som oxfilé. Räkna då med två filéer per portion.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


klimat
KÖTTGUIDEN

12 UTVALDA KÖTTIPS

Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå! 

läs artikel
Svenskt kött

4 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT KÖTT

Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.

Läs mer
bonden 2