Innerfilé
Innerfilén är mycket mör och väldigt liten så räkna med två filéer om du ska servera köttet som huvudrätt.
Lamm

Innerfilé

10
Marmorering
80
Mörhet

Detta är en av de möraste detaljer du kan hitta. Lamminnerfilén. Icke att förväxla med ytterfilén! Köper du hel sadel sitter ofta innerfilén kvar på insidan.


Blodig

58 °C
Medium

60 °C
Välstekt

70 °C
recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Inspo & Info

ATT LAGA LAMMINNERFILÉ

Innerfilén är en mycket mör detalj på lammet som går väldigt snabbt att steka, se till att den inte blir överstekt. Smaksätt med salt och peppar och kanske lite pressad citron. Servera med en god sallad som förrätt. Innerfilén kan också serveras som huvudrätt med samma tillbehör som oxfilé. Räkna då med två filéer per portion.