Innerfilé
Innerfilén är mycket mör och väldigt liten så räkna med två filéer om du ska servera köttet som huvudrätt.
Lamm

Innerfilé

10
Marmorering
80
Mörhet

Möraste detaljen på lammet. En liten och smal detalj som går otroligt snabbt att laga, den behöver bara ned i stekpannan och vända. På Scans korta lammsadel sitter innerfilén kvar. Varsågod och njut!

Blodig
58 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C

Steka

Stek som hastigast i panna.

Läs mer

Grilla

Snabbt! Innerfilén blir god på grill.

Läs mer

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Inspo & Info

ATT LAGA LAMMINNERFILÉ

Innerfilén är en mycket mör detalj på lammet som går väldigt snabbt att steka, se till att den inte blir överstekt. Smaksätt med salt och peppar och kanske lite pressad citron. Servera med en god sallad som förrätt. Innerfilén kan också serveras som huvudrätt med samma tillbehör som oxfilé. Räkna då med två filéer per portion.

fördjupning

Mer om Innerfilé

Det finns mycket du kan lära dig om Innerfilé. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

köttguiden

12 utvalda köttips

Det finns många tips som kan förhöja ditt köttlagande. Här har vi samlat tolv snabba tips så du kan lätt tänka rätt med ditt köttänk.

köttguiden

preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips...


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


005 Morning
köttguiden

Mörning & metod

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Här får du svar på dina tankar kring mörning. 

läs artikel
Svenskt kött

4 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT KÖTT

Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.

Läs mer
1 1 SvensktKottLight