Kalvbringa
Mörad kalvbringa är mycket gott att lägga på grillen.
Kalv

Kalvbringa

50
Marmorering
10
Mörhet

 Kalvbringan är kalvens bröstkorg och mörare än bringan från nöt. Bringan skärs fri från brosk, ben och hinnor. Kalvbringa kan sågas till kalvribs som är supergoda att grilla.


Blodig

55 °C
Medium

60 °C
Välstekt

75 °C
Teknik

TILLAGNINGSTIPS FÖR BRINGAN

Kalvbringa är grov brig och smakrik. Fyll gärna bringan med örter eller färs. Rulla den, bind ihop och grilla på låg värme.

Lämplig att grilla som klassisk BBQ. En mörad kalvbringa blir en delikatess på grillen. Grilla hel eller i skivor.

Bringan kan malas till en smakrik kalvfärs.

Stek inte bringa. Det blir sällan bra!

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Tips & Trick

OM KALVBRINGAN

Kalvbringa var länge en klassisk styckningsdetalj med ben och sågades i bitar. Detaljen har efterhand benats ur för att man ska kunna använda de lite större musklerna i matlagningen. Även om kalv är ett ungt djur behöver bringan lång tillagningstid, där skiljer den sig lite från resten av kalvdelarna.