Kalvkind
Kalvkind kräver kortare tillagningstid än andra kindtyper, ca 2 timmar.
Kalv

Kalvkind

40
Marmorering
5
Mörhet

Om du är sugen griskind men vill vara lite mer exklusiv – då är kalvkind rätt val. En rätt tillagad kalvkind blir supermör och saftig efter tillagning.


Blodig

55 °C
Medium

60 °C
Välstekt

70 °C
Teknik

TIPS FÖR KINDEN

Kalvkind kan användas på samma sätt som ox- eller griskind, alltså bräseras, confiteras eller kokas

På grillen är kalvkind en lite udda detalj. Tack vare att den är mörare än oxkind blir den mer lättgrillad – men kräver ändå en köras på...

Kalvkinden kan precis som ox- och griskind förkokas för att sedan ges en fin yta på grillen.

Satsa på ett sött till halvsött vin att bräsera i. 

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN