Kalvkind
Kalvkind kräver kortare tillagningstid än andra kindtyper, ca 2 timmar.
Kalv

Kalvkind

40
Marmorering
5
Mörhet
Kalv

Om du är sugen på griskind men vill vara lite mer exklusiv – då är kalvkind rätt val. En rätt tillagad kalvkind blir supermör och saftig efter tillagning.

Blodig
55 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C
Kalvkind kräver kortare tillagningstid än andra kindtyper, ca 2 timmar.

Gryta

Bräsera kalvkinden i vitt vin eller gör en god gryta.

Läs mer

Ugn

Kalvkinden kan confiteras eller ugnsstekas på låg värme.

Läs mer

Steka

Hoppa kalvkind vid stekning.

Läs mer

Grilla

En udda bit här. Se till att förkoka kalvkinden mör och ge en fin grillyta.

Läs mer

Teknik

TIPS FÖR KINDEN

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante