Bog
Bogen sitter även fint i rätter som Porterstek, Sjömansbiff eller varför inte en klassisk Tjälknöl.
Nöt

Bog

10
Marmorering
40
Mörhet
Nöt

Vem älskar inte råbiff? Men hur får man till det hemma? Och vilket kött ska man välja? Om du frågar oss är den magra detaljen bog det enda rätta svaret. Använd alltid så färskt kött du kan.

Blodig
60 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C
Bogen sitter även fint i rätter som Porterstek, Sjömansbiff eller varför inte en klassisk Tjälknöl.

Gryta

Bog är utmärkt grytkött.

Läs mer

Ugn

Blir en läcker stek i ugnen.

Läs mer

Steka

För dig som tycker att råbiff är lite läskigt går det bra att steka den också.

Läs mer

Grilla

Lägg råbiffen snabbt på grillen för lite god röksmak.

Läs mer

teknik

så lyckas du med bog

Råbiff är ju magiskt, eller hur?! En klassisk råbiff gör du på bog, oxfilé eller innanlår. Glöm inte att du måste frysa in köttet innan! Klassiska tillbehör är rödbeta, kapris och saltgurka.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

Köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante