Kalops

Kalops

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan nötbog, högrev,
  • fransyska eller grytbitar
  • 5 dl vatten
  • 1½ tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3-4 morötter
  • 1 purjolök eller 2-3 gula lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • ½-1 dl vatten

TILL SERVERING

  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor
Gör så här Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 cm. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, salt och kryddor. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka 1-1½ timme. Späd eventuellt med lite mer vatten. Skala och skiva morötterna i grytan och koka cirka 5 minuter. Tillsätt purjon och koka ytterligare cirka 5 minuter. Rör ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner den och koka 3-5 minuter. Smaka av. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.