Rulle
Rullen används vanligen till smörgåsmat som exempelvis kokt saltrulle. Många kallar även den råa rullen för just, precis, saltrulle.
Nöt

Rulle

10
Marmorering
10
Mörhet

Rullen är en detalj som har fin form men eftersom den innehåller mycket bindväv blir den även väldigt hård. Rullen sitter på lårets baksida, mellan innanlåret och ytterlåret.

Blodig
55 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C

Gryta

Rullen kan användas i grytor som exempelvis sjömansbiff.

Läs mer

Ugn

Tillagas som hel stek i ugn. Passar bra till tjälknöl.

Läs mer

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Rulle

EN SVÅR KONST ATT BEMÄSTRA

Rulle är en ganska svår detalj att använda. Köttet är hårt och magert, men trots det ändå ganska smakrikt. Lämpliga maträtter med rulle är tjälknöl eller andra rätter där köttet tillagas på låg temperatur under lång tid. Vill du ändå testa att grilla rulle kan det vara klokt att rimma köttet först. Därefter grillar du riktigt länge på låg temperatur. Lycka till! 

fördjupning

Mer om Rulle

Det finns mycket du kan lära dig om Rulle. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

grillguiden

MARINAD, GLAZE OCH RUBS

Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Bli en mästare på tekniken och lär dig vad som är vad. 

köttguiden

preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips...


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


klimat
köttguiden

12 Utvalda köttips

Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå! 

Läs artikel
Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante