Rulle
Rullen används vanligen till smörgåsmat som exempelvis kokt saltrulle. Många kallar även den råa rullen för just, precis, saltrulle.
Nöt

Rulle

10
Marmorering
10
Mörhet

Rullen är en detalj som har fin form men eftersom den innehåller mycket bindväv blir den även väldigt hård. Rullen sitter på lårets baksida, mellan innanlåret och ytterlåret.


Blodig

55 °C
Medium

60 °C
Välstekt

70 °C
recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Rulle

EN SVÅR KONST ATT BEMÄSTRA

Rulle är en ganska svår detalj att använda. Köttet är hårt och magert, men trots det ändå ganska smakrikt. Lämpliga maträtter med rulle är tjälknöl eller andra rätter där köttet tillagas på låg temperatur under lång tid. Vill du ändå testa att grilla rulle kan det vara klokt att rimma köttet först. Därefter grillar du riktigt länge på låg temperatur. Lycka till!