Saltrulleburgare

Saltrulleburgare

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Kokt Saltrulle ekologisk 100 g
  • 8 skivor rustikt bröd t ex lantbröd
  • 3 msk smör
  • ½ salladshuvud t ex romansallad

RÖDBETSTZATZIKI

  • 6-7 hela inlagda rödbetor skurna i tunna klyftor
  • 3 msk matlagningsyoghurt
  • ½-1 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker

ROSTADE GRÖNSAKER

  • 8 små morötter i halvor på längden
  • 4 små palsternackor i klyftor
  • olivolja
  • flingsalt
Gör så här Börja med rotsakerna: Sätt ugnen på 225°C. Häll lite olivolja i botten på en form och lägg i rotsakerna. Rör runt och rosta i ugnen i 20 min tills de är mjuka och fått lite färg. Salta. Blanda ingredienserna till tzatzikin. Låt den gärna stå och dra en stund före servering. Rosta bröden i brödrost. Lägg sallad på underdelen av bröden och fördela saltrullen ovanpå. Klicka på rejält med rödbetstzatziki över och lägg på överdelen av brödskivorna. Servera med de rostade rotsakerna. Tips: Pepparrot kan variera i styrka beroende på årstid. Använd den som finns på burk eller tub så vet du att den har samma styrka året runt.