UTVALT AV BENNY

Styckmästarens utvalda nötkött

Det här är Benny. Han är vår bästa styckmästaren, men också en fantastiskt trevlig person. Vi är väldig passionerade kring kött, det har du förhoppningsvis redan räknat ut. Just därför har vi speciella styckdetaljer som Benny har valt ut. Mört och marmorerat kött i toppklass.

"Jag väljer ut de allra bästa detaljerna från våra fina svenska djur"

Vår styckmästare Benny Granqvist har personligen valt ut nötkött av högsta kvalitet. Köttet är mörat i minst 18 dagar* och har fin marmorering. Håll utkik efter vårt nya sortiment, Styckmästaren Utvalda. Nu i din butik!

BENNYKOTT 5 3

OXFILÈ

Få saker slår en välstekt oxfilé. Det är den absolut möraste detaljen från djurets bakre del. Bryn den hett och låt den gå klart i ugnen så blir den som allra bäst. 

FLANKSTEK

Det här är en styckdetalj som har kommit stort på sista tiden och det är inte så konstigt – när den lagas rätt är den makalöst god! Passar fint att både steka och grilla, men håll koll på tempen. En innertemperatur på runt 58 grader är lagom. Efter tillagning, skär tvärsöver fibrerna för att få bästa ätupplevelse

RUMPSTEK

En smakrik men ändå mör styckdetalj som gör sig bra både för stekning och på grillen. Och vad du än gör: behåll fettkappan på, den kommer att sätta smaken på hela anrättningen.

GRYTBITAR

Bitar från den möraste delen av fransyskan som är från djurets bakdel. Passar perfekt i en mustig höstgryta, en finfransk boef eller varför inte låta den ta huvudrollen i en het chili som får koka i evigheter. Fransyskan har massor med smak men behöver lite mer tid på sig att tillagas.   

Till produkten 

SMU meat new
biffmarmor

FRANSYSKA

Med fransyskan vill vi slå ett slag för den bortglömda söndagssteken! Tillaga den i ugn under lång tid och servera med en massa härliga tillbehör. Frågan är egentligen om det inte blir så festligt att det borde heta lördagsstek?

ROSTAS

Det här är en lite finare del av rostbiffen och har både mörhet och marmorering som ger en smakrik bit kött.

ENTRECÔTE

Klassikern för köttälskare som vet att det är fettet som gör smaken. Stek eller grilla precis som den är med lite salt och peppar.

RYGGBIFF

På många restauranger och på engelska kallas den också “sirloin” och är en mör och lite magrare bit kött som mår bra av att inte tillagas för länge.

HÖJ NIVÅN PÅ ALLT

Ett bra kött förtjänar att tillagas väl, med det menar vi att detaljer har olika karaktär. De detaljer från framdelen har grövre fibrer vilket ger mycket smak och kräver längre tillagning, medan delarna från bak- och mittendelen är mörare. Det är ganska enkelt egentligen, bra kött är lätt att få riktigt gott.

Till köttguiden!
2 3 OmOss

Om oss

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. 

Läs mer
2 3 KottGuiden

Köttguiden

Ta del av kött, tillagning och teknik.

Läs mer
2 3 Produkter

Våra produkter

Här kan du läsa om alla våra produkter

Läs mer
2 3 SmakenAvSverige

Smaken av Sverige

Bonden, styckaren och lärlingens resa genom Sverige.

Läs mer