UTVALT AV BENNY

Styckmästarens utvalda nötkött

Det här är Benny. Han är vår bästa styckmästaren, men också en fantastiskt trevlig person. Vi är väldig passionerade kring kött, det har du förhoppningsvis redan räknat ut. Just därför har vi speciella styckdetaljer som Benny har valt ut. Mört och marmorerat kött i toppklass.

"Jag väljer ut de allra bästa detaljerna från våra fina svenska djur"

Vår styckmästare Benny Granqvist har personligen valt ut nötkött av högsta kvalitet. Köttet är mörat i minst 18 dagar* och har fin marmorering. Håll utkik efter vårt nya sortiment, Styckmästaren Utvalda. Nu i din butik!

OXFILÈ

Få saker slår en välstekt oxfilé. Det är den absolut möraste detaljen från djurets bakre del. Bryn den hett och låt den gå klart i ugnen så blir den som allra bäst. 

FLANKSTEK

Det här är en styckdetalj som har kommit stort på sista tiden och det är inte så konstigt – när den lagas rätt är den makalöst god! Passar fint att både steka och grilla, men håll koll på tempen. En innertemperatur på runt 58 grader är lagom. Efter tillagning, skär tvärsöver fibrerna för att få bästa ätupplevelse

RUMPSTEK

En smakrik men ändå mör styckdetalj som gör sig bra både för stekning och på grillen. Och vad du än gör: behåll fettkappan på, den kommer att sätta smaken på hela anrättningen.

GRYTBITAR

Bitar från den möraste delen av fransyskan som är från djurets bakdel. Passar perfekt i en mustig höstgryta, en finfransk boef eller varför inte låta den ta huvudrollen i en het chili som får koka i evigheter. Fransyskan har massor med smak men behöver lite mer tid på sig att tillagas.   

Till produkten 

SMU meat new
biffmarmor

FRANSYSKA

Med fransyskan vill vi slå ett slag för den bortglömda söndagssteken! Tillaga den i ugn under lång tid och servera med en massa härliga tillbehör. Frågan är egentligen om det inte blir så festligt att det borde heta lördagsstek?

ROSTAS

Det här är en lite finare del av rostbiffen och har både mörhet och marmorering som ger en smakrik bit kött.

ENTRECÔTE

Klassikern för köttälskare som vet att det är fettet som gör smaken. Stek eller grilla precis som den är med lite salt och peppar.

RYGGBIFF

På många restauranger och på engelska kallas den också “sirloin” och är en mör och lite magrare bit kött som mår bra av att inte tillagas för länge.

UTVALT AV BENNY

Vårt bästa lammkött

STYCKMÄSTARENS LAMMKÖTT

Förutom fantastiska nötdetaljer har han nu handplockat våra finaste lammdetaljer och utökat sitt sortiment Styckmästarens Utvalda. När du väljer Styckmästarens lammkött får du alltid svenskt mört lammkött som är noga utvalt av Benny. Svårslaget!

 

Benny Granqvist portrait crop 01

"Lammkött av riktigt fin kvalitet som jag har handplockat”

- Benny Granqvist, Styckmästare Scan.

VÅRT LAMMSORTIMENT

Lammrostbiff

Portionsstor liten detalj som gärna bryns runt om och får gå klart i ugn. På grill, låt indirekt värme göra jobbet. Snåla inte med kryddorna, gå på...

Lammentrecote

Utvald entrecote av styckmästaren. Scan -alltid svenskt Lamm. Mycket mört och smakrikt. Går utmärkt att grilla, steka i skivor eller tillaga i ugn....

Lammstek

Styckmästarens utvalda lammstek. Lammsteken är en marmorerad och mör detalj. Den steks med fördel hel i ugn eller på grillen. Det går också att...

Lammracks

Snyggdetalj med attityd. Grilla hela och njut av saftigt, smakrikt kött. Dela i små kotletter och stek en snabbmiddag. Krydda med vitlök, svartpepp...

Lammytterfilé

Enkel att tillaga, mör och god. Stek i ugn eller panna med citronhalva, vitlök och rosmarin. Magiskt gott och glöm allt som heter kofta! Härligt...

Kort Lammsadel

Här är en detalj ur Styckmästarens Utvalda Lammsortiment som går att variera i massor. Bena ur innan eller efter tillagning, så har du 2 ytterfilée...

Lammlägg

Baklägg av Styckmästarens utvalda Lamm. Behöver lite längre tillagningstid, fast densom väntar på nåt gott… God att bräsera i rödvin eller att sjud...

Helgrillad ortig lammstek med rostad farsk potatis och grillad sparris crop low res

LAMMYTTERFILÉ

Enkel att tillaga, mör och god. Stek i ugn eller panna med citronhalva, vitlök och rosmarin. Magiskt gott och glöm allt som heter kofta!

LAMMLÄGG

Mycket härlig detalj med som vi lägger mycket tid och kärlek på att putsa fina. Perfekt portionsstorlek. Lammläggen behöver lite längre tillagningstid, fast den som väntar på nåt gott… God att bräsera i rödvin eller att sjuda i tomatsås med örter och vitlök.

LAMMRACKS

Snygg detalj med attityd. Mycket fint frenchade! Grilla hela och njut av saftigt, smakrikt kött. Dela i små kotletter och stek en snabbmiddag. Krydda med vitlök, svartpeppar och salt! Kanske en ört också.

LAMMENTRECÔTE

Mycket mört och smakrikt. Går utmärkt att grilla, steka i skivor eller tillaga i ugn. Satsa på Rosmarin som smaksättare!

LAMMROSTBIFF

Portionsstor detalj som gärna bryns runt om och får gå klart i ugn. På grill, låt indirekt värme göra jobbet. Snåla inte med kryddorna, gå på med smakrik rub.

LAMMSTEK

Lammstek är en utmärkt detalj att lågtemperera i ugnen. Smaksätt med salt, peppar, timjan, rosmarin och vitlök. Bryn, och tillaga i ugn på 90 grader tills du får en innetemperatur på 58 grader. Perfekt för söndagsmiddagen med hela tjocka släkten! (eller varför inte strunta i att bryna och istället slänga på grillen precis innan servering. Supergott!)

LAMMSADEL

Variation i massor! Bena ur innan eller efter tillagning, så har du 2 ytter­ léer och 2 inner­ léer. Örter, citronzest och brynt smör lyfter smaken.

lamm low res colder

LAMM BONANZA!

Svenskt lamm är ett mycket uppskatta kött att jobba med. Köttet är naturligt mört och saftigt med en fin smak. Här bjuder våra kockar på lite härlig lamminspiration.

Recept

Lammacka de Lux

Lammstek kan man göra mycket smarriga saker med. Ett enkelt och gott tips är att servera den i tunna skivor på ett krispigt levain. Servera med en sauté (finare ord för gott ihopkok) på rökt rapsgrissida eller rökt sidfläsk, salladslök och svamp. Toppa med sky/lammfond och riv över lite permesan och du är hemma!

Recept

Lammburgare på Rostbiff

Varför inte bjuda på en härlig lammburgare på grillad rostbiff! Skiva upp och servera i briochebröd tillsammans med chilipicklad gurka, pico de gallo (= en härlig salsa på hackade tomater, gul lök, koriander, finhackad chilifrukt, limejuice och salt), majjo och hackad silverlök. Sååå gott!

Lammracks Sous Vide webb
recept

Lammracks sous vide

Sous Vide är en grym metod att tillaga kött på!
Namnet sous vide kommer från franskan och betyder "under vakuum".
Metoden innebär att man tillagar köttet i en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse som sedan placeras i ett vattenbad.
Vattenbadet har en noga kontrollerad temperatur.

Gör så här

Lägg dina lammracks i påsen tillsammans med brynt smör, krossad vitlök, rosmarin, timjan och citroncezt (rivet citronskal). Krydda med salt och peppar och låt gå i 3 timmar på 57,5 grader (viktigt!). Välj själv om du vill bryna dina racks innan du soue vidar eller efteråt.
Servera med grillade kronärtskockor, brynt smör och mandelpotatispuré smaksatt med parmesanost och finstrimlad persilja samt citronzest.


Du kommer garanterat samla pluspoäng från dina middagsgäster.

HÖJ NIVÅN PÅ ALLT

Ett bra kött förtjänar att tillagas väl, med det menar vi att detaljer har olika karaktär. De detaljer från framdelen har grövre fibrer vilket ger mycket smak och kräver längre tillagning, medan delarna från bak- och mittendelen är mörare. Det är ganska enkelt egentligen, bra kött är lätt att få riktigt gott.

Till köttguiden!
2 3 OmOss

Om oss

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. 

Läs mer
2 3 KottGuiden

Köttguiden

Ta del av kött, tillagning och teknik.

Läs mer
2 3 Produkter

Våra produkter

Här kan du läsa om alla våra produkter

Läs mer
2 3 SmakenAvSverige

Smaken av Sverige

Bonden, styckaren och lärlingens resa genom Sverige.

Läs mer