Styckmästarens utvalda kalvkött

Äntligen kan vi presentera styckmästare Benny Granqvists utvalda kalvkött. Med styckmästarens hantverk i fokus finns nu ett nytt spännande sortiment med styckdetaljer från kalven. Kalvköttet har sin givna plats i klassiska rätter såsom osso buco, wallenbergare eller wienerschnitzel men passar minst lika bra i en asiatisk nudelsallad på kalvkotlett eller varför inte en kebab av kalvstek.

KALVROSTAS

Rostasen har en filéliknande form och skärs ut från bakdelsdetaljen Rostbiff. Perfekt att bryna runt om och låta gå klar i ugn. Trixet för att få fina skivor vid servering är att skära tvärs över de fibrer som löper lite snett. Var inte rädd för att krydda, rostasen har en mild smak och mår gott av mustiga kryddor, varför inte prova en marockansk kryddblandning som heter Ras el Hanout.

KALVHÖGREV

En klassiker i det svenska köket. Högreven kräver omsorg och mår gott av att få gå långsamt och länge i gryta eller ugn. Dillkött och pepparrotskött är starkt förknippade med denna smakrika detalj från kalvens framdel. Kalv är magert kött men just i högreven finns ändå lite marmorering som ger mustighet till din rätt.

KALVSTEK

Att göra stek är att låta rätten sköta sig själv. Kryddningen avgör rättens inriktning. Timjan, enbär och en skvätt svartvinbärssaft tar dig till skogen medan salt, peppar och brynta rotfrukter ger en bra bas för gräddsås och klassisk söndagsstek. Låg temperatur och tid är allt som behövs för ett perfekt mjällt resultat på bakdelskött av fransyska och ytterlår. Perfekt till middag för fler.

OSSO BUCO

Med kött på ben får smaken en extra skjuts. Utvald kalvlägg, enbart från baklägg, skivad, är ett kokkött deluxe. Bryn köttet innan det får gå ned i gryta med vitt vin, tomatsås, örtkryddor, lök och vitlök. Låt koka långsamt på låg temperatur tills det lossar från benen.

KALVSCHNITZEL

Har du lite bråttom, krydda den tunna skivan med salt och peppar och stek i panna, som en lövbiff. Har du mer tid och vill få krispighet och mycket smak i din rätt, panera och gör en egen schnitzel. Hur du än väljer att tillaga vår Kalvschnitzel kommer du få ett mört resultat då innanlåret, från djurets bakdel, har fått möra innan skivning.

KALVFLANK

Populär detalj på nötdjur, flankstek, men outforskat på kalv. Nu finns den, utvald kalvflank. Något mindre men fantastiskt smakrik och mör. Helgrilla och skär upp tunt tvärs över fibrerna så räcker det till många. Servera gärna med en matig sallad eller i bröd. En detalj från sidan av kalven.

KALVFILÉ

Kalvens lataste muskel. Perfekt även för den som vill ha en perfekt köttbit snabbt. Kräver väldigt kort tillagning men mår gott av sällskap i stekpannan av smör, salt och peppar. Låt gärna en kvist av favoritörten följa med i pannan och ös köttet regelbundet med smör. Mörad råvara, från bakre ryggpartiet, som putsats och skivats.

KALVROSTBIFF

Skivor av bakdelens Rostbiff är framtagna för dig som vill göra en riktigt klassisk Schnitzel där du själv bankar ut skivan tunt. Bestäm själv hur du vill ha det. Går givetvis utmärkt att steka som de är, och då bara ett fåtal minuter per sida. Råvaran är mörad innan skivning och ett bra alternativ till en ryggbiff av nöt eller kalvkotlett.

KALVENTRECÔTE

En för kalven marmorerad detalj. Kalv är magert kött men i just entrecôten finns lite insprängt fett som ger smak. Här har Benny valt att sparat det lilla som finns av kappa på utsidan också, just för att få med så mycket smak som möjligt. Mörad råvara innan skivning ger ett mört kött och en härlig ätkvalitet. Stek i panna eller släng på grillen.

KALVKOTLETT

Kotlett, ytterfilé eller ryggbiff – kärt barn har många namn. På kalv kallas ryggdetaljen kotlett. Vår utvalda kalvkotlett har kappa kvar för att fördjupa smaken. Kalvkotlett är annars en mager detalj som trivs bra i stekpannan tillsammans med salvia, vitlök och smör. Enkel att tillreda, bara att steka några minuter på varje sida. Enkel att smaksätta, kolla gärna vårt recept på Thai Nudelsallad.

KALVFÄRS

Mild, mjäll och variationsrik färs som vi tar från framdelen av kalv, allt för att få till en god smak. Mest känd är kalvfärs som ingrediens i en äkta Wallenbergare. I sällskap med grädde och ägg får dess fluffighet och mildhet komma fram på allra bästa sätt. Förpackad i Rullpack för att minimera miljöpåverkan.

Styckmästarens utvalda nötkött

Vår styckmästare har personligen valt ut nötkött av högsta kvalitet. Köttet är mörat i minst 18 dagar och har fin marmorering.

Läs mer

Styckmästarens utvalda lammkött

Förutom fantastiska nöt- och kalvdetaljer har Benny nu handplockat våra finaste lammdetaljer och utökat sitt sortiment Styckmästarens Utvalda.

Läs mer