Grillad Kalvflank i Libabröd

Grillad Kalvflank i Libabröd

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg Flankstek
  • 6 msk Japansk soja
  • 3 msk Socker
  • 2 msk Risvin
  • 4 msk Ananasjuice
  • 1 msk Vitlök, riven
  • 1,5 tsk färsk Ingefära, riven
  • 2 msk Sesamolja
  • 2 tsk Sesamfrön
  • Svartpeppar
  • 2 Salladslök, delad i 1 cm bitar
  • 4 Libabröd
  • 8 Salladsblad
  • 1 sats Rättikskimchi, se recept nedan
  • 1 sats Äpple/Sellerisallad, se recept nedan
  • Rättikskimchi
  • 200 g Rättika, skivad
  • 2 Salladslök, skivad
  • 2-3 msk Kimchibase (färdig på burk)
  • 1 näve Koriander
  • Salt
  • Äpple/Rättikskimchi
  • 1 Äpple ex. Fuji
  • 1/2 Gul lök
  • 2 Selleristjälk
  • 1 tsk Salt
  • 5 msk Majonnäs
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 2 msk Yoghurt
  • 2 tsk Socker
  • 1 tsk Citronjuice
Gör så här Skiva flanksteken i ca 2-3 mm tjocka skivor. Blanda ihop alla ingredienser till en marinad och smaka av med salt. Vänd i kött och salladslök, låt dra i minst 1 timme i kyla. Rättikskimchi: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, låt dra i 1 timme innan servering. Äpplekimchi: Tunnskiva äpple, lök och selleri. Blanda ihop, salt, majonnäs, vinäger, yoghurt, socker och citronjuice till en dressing. Blanda dressing med grönt, ställ kallt tills den ska serveras. Hetta upp en grill eller panna och stek köttskivor gyllenbruna. Lägg ut värmda bröd, lägg på sallad, kimchi och sallad, toppa med nystekt kött och rulla ihop och njut.