Rödvinsbakad Osso Buco ragu med stekt gnocci

Rödvinsbakad Osso Buco ragu med stekt gnocci

StekaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1,5 kg Osso Bucco - Skivade kalvlägg
  • 3 st Gul lök, grovtärnad
  • 5 klyftor Vitlök, grovhackad
  • 1 liter Passerad tomat
  • 3 dl Rödvin
  • 1-2 st Kanelstång
  • Smör
  • Salt
  • 4 port Gnocci, nykokta
  • 1 sats Salladslökslata, se recept
  • 50 g Västebottenost, hyvlad
  • Salladslata
  • 3-4 Salladslök, grovskivad
  • 2-3 kvistar Bladpersilja, plockad
  • 2 Citroner, rivet skal
Gör så här Börja med att bryna Osso Bucco skivorna i en het panna så de får färg, lägg upp på ugnsfast form eller gryta. Bryn sedan lök och vitlök och lägg det över köttet.
Blanda köttet med tomat, rödvin och kanelstång. Täck formen/grytan med lock eller aluminiumfolie och sätt in i ugn på 125°C i 3-4 timmar.
Känn på kött så det "faller isär", ta bort benbit och rör i smör, smaka av med salt och peppar, ta sen ut kanelstång innan servering.

Blanda ihop salladslök med persiljeblad, citronskal och vitlök, servera direkt.

Servera Osso Bucco med nykokta gnocci, toppa med salladslata och hyvlad Västerbottenost.