Tunnbringan är kalvens bukmuskler och kallas också för slaksida.
Kalv

Tunnbringa

50
Marmorering
15
Mörhet
Kalv

Vanligtvis används tunnbringan i färs- och charktillverkning. Men den kan fyllas med örter och färs och bräseras precis som du gör med tunnbringan från lamm! 

Blodig
55 °C
Medium
60 °C
Välstekt
75 °C
Tunnbringan är kalvens bukmuskler och kallas också för slaksida.

Gryta

Passar utmärkt i gryta, till exempel dillkött och kalvfrikassé.

Läs mer

Ugn

Fyll bringan, rulla ihop och laga i ugn.

Läs mer

Grilla

Bringan kan delas i portionsbitar som grillas eller tärnas och träs på grillspett.

Läs mer

INFO & INSPO

TIPS FÖR TUNNBRINGAN

Kalvtunnbringan omfattar sex revben räknat bakifrån. Tunnbringan omfattar ett stort antal mindre muskler som har olika tillagningstider. Ett tips är därför att steka detaljen långsamt i ugnen på låg värme för bästa resultat. Tunnbringan kan fyllas med örter eller annan smaksättning precis som tunnbringa från lamm. Rulla, bind ihop och grilla långsamt. Var noga med att ta bort alla hinnor innan tillagning. Om du känner för kalvfärs kan köttet från tunnbringan utmärkt malas och användas till det du önskar. 

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN

Örtgrillad entrecote med grillad citron och parmesankräm

1. Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan. 2. Parmesankräm: Riv osten fint och blanda med färskosten. Smaka eventuellt av med salt. 3. Dela...

Grillad entrecote med tomatsallad och feta

Skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka löken. Blanda tomater, lök, smulad ost, vinäger och olja. Vänd ner ruccolan. Smaka av med salt och peppa...

Grillad entrecote med färskpotatis- och vattenmelonsallad

Skrubba potatisen. Koka bönorna i saltat vatten och lyft upp dom. Spola i kallt vatten. Koka potatisen i samma vatten. Skala och skär vattenmelonen...

Kolgrillad entrecote

1. Grilla entrecôten och majskolven på en väl uppvärmd träkolsgrill med jämn glöd. Smörj gärna grillgallret med lite olja innan du börjar. 2. Skiva...

fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


klimat
KÖTTGUIDEN

12 UTVALDA KÖTTIPS

Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå! 

läs artikel
Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante

Utvald Entrecote

Styckmästarens Utvalda Entrecote är mörad i minst 18 dagar och har en fin marmorering. Entrecoten är den del med mest smak och karaktär. För den...