Tunnbringan är kalvens bukmuskler och kallas också för slaksida.
Kalv

Tunnbringa

50
Marmorering
15
Mörhet

Vanligtvis används tunnbringan i färs- och charktillverkning. Men den kan fyllas med örter och färs och bräseras precis som du gör med tunnbringan från lamm! 

Blodig
55 °C
Medium
60 °C
Välstekt
75 °C

Gryta

Passar utmärkt i gryta, till exempel dillkött och kalvfrikassé.

Läs mer

Ugn

Fyll bringan, rulla ihop och laga i ugn.

Läs mer

Grilla

Bringan kan delas i portionsbitar som grillas eller tärnas och träs på grillspett.

Läs mer

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
info & inspo

TIPS FÖR TUNNBRINGAN

Kalvtunnbringan omfattar sex revben räknat bakifrån. Tunnbringan omfattar ett stort antal mindre muskler som har olika tillagningstider. Ett tips är därför att steka detaljen långsamt i ugnen på låg värme för bästa resultat. Tunnbringan kan fyllas med örter eller annan smaksättning precis som tunnbringa från lamm. Rulla, bind ihop och grilla långsamt. Var noga med att ta bort alla hinnor innan tillagning. Om du känner för kalvfärs kan köttet från tunnbringan utmärkt malas och användas till det du önskar. 

fördjupning

Mer om Tunnbringa

Det finns mycket du kan lära dig om Tunnbringa. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

 

 

köttguiden

preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips...

grillguiden

MÖRNING OCH METOD

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Mörning innebär att köttets egna enzymer bryter ner...


köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


köttguiden

12 Utvalda köttips

Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå! 

Läs artikel
Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer