Tunnbringan är kalvens bukmuskler och kallas också för slaksida.
Kalv

Tunnbringa

50
Marmorering
15
Mörhet

Vanligtvis används tunnbringan i färs- och charktillverkning. Men den kan fyllas med örter och färs och bräseras precis som du gör med tunnbringan från lamm! 


Blodig

55 °C
Medium

60 °C
Välstekt

75 °C
recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
info & inspo

TIPS FÖR TUNNBRINGAN

Kalvtunnbringan omfattar sex revben räknat bakifrån. Tunnbringan omfattar ett stort antal mindre muskler som har olika tillagningstider. Ett tips är därför att steka detaljen långsamt i ugnen på låg värme för bästa resultat. Tunnbringan kan fyllas med örter eller annan smaksättning precis som tunnbringa från lamm. Rulla, bind ihop och grilla långsamt. Var noga med att ta bort alla hinnor innan tillagning. Om du känner för kalvfärs kan köttet från tunnbringan utmärkt malas och användas till det du önskar. 

Entrecote

Omsorgsfullt har vi valt fina nötdjur som mörats i 3 omgångar, specialhängning och vakuummörning ger den fina köttkvaliteten. Marmorering som ger...