Bookmakertoast med örtig dressing

Bookmakertoast med örtig dressing

Helstekt entrecote serveras på modern bookmakertoast med örtig dressing.

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan entrecote i bit
  • Salt och peppar
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk honung
  • 1 liten vitlöksklyfta - riven
  • 1 nypa milda chiliflakes

Picklad senap o lök

  • 1 rödlök - skivad
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk senapsfrön

Dressing

  • 3 dl majonnäs
  • 1 litet knippe bladpersilja
  • 1 tsk citronzest
  • 2 tsk citronjuice
  • 4 skivor surdegsbröd + smör till stekning
  • 1 romansallads huvud
  • 2 st tomater - skivade
  • Krasse
  • 2,5 dl riven pepparrot
  • 4 st äggulor
Gör så här Koka upp ättika, socker och vatten, tillsätt senapsfrön och låt sjuda några minuter. Låt svalna innan lagen och senapsfröna hälls över den skivade rödlöken - ställ svalt.

Mixa majonnäsen med persilja och citron och smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet, salta och peppra runt om och bryn sedan i smör och olja runt om - det ska bli ordentligt med yta och färg. Slå på en blandning av soja, honung, vitlök och chili och ställ sedan i ugnen. Tillaga i ugnen till en innertemp på 57-58 grader. Låt köttet vila minst 15 minuter inlindat i bakplåtspapper innan det skärs i tunna skivor.

Stek på tomatskivorna och sedan brödet i smör och olja - lägg upp med salladsblad, tomater, picklad lök och senap, tunna skivor kött och toppa med ett "bo" av riven pepparrot där äggulan placeras. Avsluta med några varv på pepparkvarnen - servera genast.