Riktigt reko med Eko

Många av våra leverantörer driver ekologiska gårdar. Och som du säkert redan anar kommer ekologiskt med många fördelar! I vårt sortiment finns många eko-produkter att välja mellan och på den här sidan presenterar vi några av våra favoriter. Alla produkter kommer givetvis från 100 % svenskt ekologiskt kött.

Visste du att när du väljer att köpa en ekologisk produkt så bidrar du till en massa bra saker för vår miljö och för våra djur? Några exempel är odlingar utan några naturfrämmande bekämpningsmedel och djur som får gå ute och böka och beta extra mycket. Med ekologisk och KRAV-märkta gårdar tas alltså ännu större hänsyn till hållbara jordbruk. Vi på Scan är stolta över att kunna erbjuda ekologiska produkter i vårt sortiment. Vi samarbetar idag med drygt 600 gårdar som driver ekologiskt eller KRAV-märkt jordbruk.

Recept

Citrondoftande Ekologisk Köttfärssås

Citrondoftande köttfärssås med smak av vitt vin och salvia, olivolja och citron. Koka en valfri pasta och tillsätt riven parmesan eller pecorino.

(Som plockmat/buffémat)

Ingredienser:

450 g ekologisk nötfärs lösfryst
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlök, riven eller hackad
Olivolja till stekning
1 msk Salvia, finskuren
1 st citron, rivet skal
1,5 dl vitt torrt vin
4 msk parmesanost, finriven
Valfri pasta

 

GÖR SÅ HÄR:

Häll olivolja i en stekpanna så det täcker. Fräs lök och vitlök på svag värme. Höj temperaturen något och tillsätt den lösfrysta färsen. Låt fräsa i ca 5 minuter. Tillsätt citronskalet. Häll på vinet och låt koka ihop. Lägg i salvian. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna. Häll av och tillsätt pastan i pannan med köttfärsen. Tillsätt parmesanosten och rör runt. Servera omedelbart. Så enkelt och gott.

Sortiment

Ekologisk nötfärs i klimatsmart förpackning

Med ekologiskt nötkött av hög kvalitet från svenska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god nötfärs. Vår nötfärs i rullpack passar utmärkt till rätter där man eftersträvar en tydlig köttsmak, exempelvis köttfärssås och gryträtter.

Till produktsidan

Ta del av hela vårt ekologiska sortiment

Scan har ett brett utbud av olika ekologiska produkter.
Klicka här för att se hela sortimentet.

Se hela sortimentet