Kalvbog
Bog sitter på skulderpartiet och har en fetthalt på ungefär 3 %.
Kalv

Kalvbog

40
Marmorering
40
Mörhet

Bog är djurets framben och del av bröstkorg. Kalvbogen är mörare än nötbogen och har därför många  fler användningsområden. Den vinner på att styckas anatomiskt eftersom de olika detaljerna har olika mörhetsgrad.


Blodig

55 °C
Medium

60 °C
Välstekt

75 °C
Teknik

SNABBTIPS FÖR KALVBOG

Kalvbogen kan grillas hel som en kalvstek.

En anatomiskt styckad kalvbog blir till flera fina grillstekar. 

Precis som för nöt  finns fler  fina och möra detaljer som bogrulle och luffarbiff.

Tärnat kött från hals och bog kan användas till grytor eller kalvsylta.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN