Kalvbog
Bog sitter på skulderpartiet och har en fetthalt på ungefär 3 %.
Kalv

Kalvbog

40
Marmorering
40
Mörhet
Kalv

Bog är djurets framben och del av bröstkorg. Kalvbogen är mörare än nötbogen och har därför många  fler användningsområden. Den vinner på att styckas anatomiskt eftersom de olika detaljerna har olika mörhetsgrad.

Blodig
55 °C
Medium
60 °C
Välstekt
75 °C
Bog sitter på skulderpartiet och har en fetthalt på ungefär 3 %.

Gryta

Bogen är mycket bra grytkött.

Läs mer

Ugn

Hel bog passar bra till stek.

Läs mer

Steka

Mörad bog kan stekas i skivor.

Läs mer

Grilla

Allt går att grilla, även kalvbog. Bäst blir den om den får möras någon vecka.

Läs mer

Teknik

SNABBTIPS FÖR KALVBOG

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante