Tagline

Vi är smaken av Sverige

Välkommen till oss på Scan – Sveriges kött- och charkuterimästare! Vi tror på bra mat från svenska gårdar och står för svensk kvalitet i smak, hantverk och djuromsorg.
Vi kallar det för Smaken av Sverige.

Om oss

I över 100 år har Scan varit Sveriges kött- och charkuterimästare. Under den här tiden har det hunnit hända mycket, men många traditioner är vi stolta över att föra vidare. Vår idé är mycket enkel, vi tror på bra mat från svenska gårdar. Just därför kommer alla våra produkter från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Kärnan i vår verksamhet är hantverket och kontrollen över hela kedjan - från gård till gaffel. I nära samarbete med Sveriges bästa gris-, lamm- och nötbönder erbjuder vi ansvarsfullt tillverkade varor. Vi tycker att den goda smaken ska kännas både i munnen och i hjärtat. Med våra drygt 2 000 medarbetare runt om i landet sitter vi på en unik kunskap och kompetens som sträcker sig från foder, uppfödning, avel och djuromsorg till styckning, smaksättning och paketering. Som en av den svenska livsmedelsbranschens största aktörer bidrar vi till att det skapas arbetstillfällen i både jordbruket och livsmedelskedjan, något vi är väldigt stolta över.

SmakenAvSverige

Nära samarbete

Vi är länken mellan cirka 8 000 gårdar och dig som väljer Scan. För att kunna ta ansvar hela vägen från gård till gaffel arbetar vi i ett nära samarbete med våra svenska bönder och tillsammans är vi en naturlig del av Sverige.

Alltid svenskt kött

Vi på Scan tror att när man känner till matens ursprung och kan vara säker på att djuren behandlas väl så smakar den faktiskt godare. Vi tror att svenskt kött ger både söndagssteken, falukorven och köttbullen en extra smakdimension. Det svenska ursprunget kommer med så många fördelar och vi arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet.

Ett av våra främsta verktyg är vår omtanke om djuren. Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna och lammen betar fritt om sommaren. Våra svenska grisar har alltid knorr på svansen eftersom de har större utrymme och halm att böka runt i. Kort sagt, vi har en sund djurhållning som håller våra djur friska.

Att jobba som vi gör kräver lite mer tid, men det är det värt. Vill man erbjuda både bra mat och stå för god djuromsorg kan man inte ha bråttom. Läs gärna mer i Faktakollen om hur vi arbetar för att säkerställa en ansvarsfull tillverkning.

Faktakollen

Här har vi samlat fakta och information om svenskt kött, miljöpåverkan, hälsa och tillverkningen av Scans produkter.

Läs mer
Faktakollen

Kött och klimat

Är det skillnad på klimatpåverkan om man äter svenskt kött eller icke-svenskt kött?  

Faktakollen

Kött och hälsa

Är det farligt för hälsan att äta rött kött?

svenskt kött

“SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN!”

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

LÄS MER
Nöt Symbol
Om Scan

Fyra anledningar att välja svenskt kött

Vi anser att maten smakar godare om man vet dess ursprung och att djuren har mått bra. Vill du välja kött med omsorg – välj svenskt. Här har du fyra anledningar till varför. 

Läs mer