Tagline

Om oss

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare.

Smaken av Sverige

Scan står för svensk kvalitet i smak, hantverk och djuromsorg. Alla produkter från Scan kommer från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Kärnan i Scan är hantverket och kontrollen över hela kedjan - från gården till bordet. Scans resa började för mer än 100 år sedan. Ända sedan dess har vi varit Smaken av Sverige.

SmakenAvSverige

Nära samarbete

Vi är länken mellan 11 000 gårdar och dig som konsument. Vi anser att maten smakar godare om man vet dess ursprung och att djuren har mått bra. Vi arbetar i ett nära samarbete med våra svenska bönder och tillsammans är vi en naturlig del av Sverige.

Alltid svenskt kött

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet.

Ett av våra främsta verktyg är vår omtanke om djuren. Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna och lammen betar fritt om sommaren. Våra svenska grisar har alltid knorr på svansen eftersom de har anpassat utrymme och halm att böka runt i.

När man känner till matens ursprung och kan vara säker på att djuren behandlas väl smakar den faktiskt godare. Vi tror att svenskt kött ger både söndagssteken och falukorven en extra smakdimension.

Att jobba som vi gör kräver lite mer tid, men det är det värt. Vill man erbjuda både bra mat och stå för god djuromsorg kan man inte ha bråttom.

VÅR SYN PÅ KVALITET

Vi vill att du alltid ska känna dig trygg med maten du äter. Därför tar vi ansvar genom hela värdekedjan. Från djurets välmående till transport och slutligen till det noggranna hantverket vid styckning och mörning. Ansvar från jord till bord.

När du väljer en vara från Scan kan du vara säker på att det alltid är 100 % svenskt kött från svenska gårdar. Vi följer strikt alla miljö- och djurskyddslagar och vårt kött är fritt från hormontillsatser, antibiotika och andra onödiga medicinrester.

Vi arbetar ständigt med kvalitetsäkring genom både certifieringar och program. Kvalitetsansvaret är en naturlig del av vårt dagliga arbete. Vi genomför även interna revisioner regelbundet. Vi lämnar inget åt slumpen helt enkelt.

Faktakollen

Här har vi samlat fakta och information om svenskt kött och svensk köttproduktion.

Läs mer
Faktakollen

Kött och klimat

Är det skillnad på klimatpåverkan om man äter svenskt kött eller icke-svenskt kött?  

Faktakollen

Kött och hälsa

Är det farligt för hälsan att äta rött kött?

svenskt kött

“SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN!”

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

LÄS MER
Nöt Symbol
Om Scan

Fyra anledningar att välja svenskt kött

Vi anser att maten smakar godare om man vet dess ursprung och att djuren har mått bra. Vill du välja kött med omsorg – välj svenskt. Här har du fyra anledningar till varför. 

Läs mer