Korv

Scan har arbetat med att göra korv i över 100 år och ett och annat har vi lärt oss - i Sverige gillar vi att äta korv till frukost, till lunch, till middag och på charkbrickan. Korven som tidigare ansågs som mat endast för gemene man finns idag i alla hem och på allas tallrikar.

 

Den klassiska korven

Varje dag äter familjer runt om i hela Sverige korv. Korv ansåg tidigare som en måltid för endast arbetare men tog sig in i finsalongen slutet av 1990-talet och blev därefter en populär rätt på den svenska matbordet. Korv må komma i en enda form men med enorm variation av smak och möjlighet att laga på olika vis.

Det finns allt från prickig till grill, jul, fläsk, prins, hack och inte minst svenskarnas favorit - falukorv som 9,5 miljoner människor äter i Sverige varje år.

Scan erbjuder idag 41 olika sorters korvar. Det innebär att du och din familj kan äta olika korvar varje dag i nästan sex veckor utan att behöva äta samma korv två gånger. Det enda du behöver tänka på är vilka tillbehör du vill äta till - blir det klassikern stuvade makaroner, spagetti eller potatis? Listan med tillbehör är lång och i våra recept nedan kan du se hur roligt och varierande det kan vara att äta korv varje dag.

Kokt eller grillad

En av de stora frågorna i livet -kokt eller grillad?
Allas favorit, men kanske speciellt barnens favorit, är väl ändå grillkorv. En grillad korv finns det alltid plats för och det finns sällan något godare än att ta en grillad korv med bröd på en utflykt eller efter en härlig dag utomhus. Kokt korv som Svensk Varmkorv passar perfekt för klassikern korv med mos, sen är det upp till dig om det ska vara räksallad, rostad lök, ketchup eller senap på.

Korv i smaker från hela världen

Men hur smakar då korv? Gott, kryddigt, bacon, milt - kär korv har många smaker. Med smaker från hela världen i Scans korvsortiment, hittar du en korvsort för alla smaker. En stor favorit är vår Grillkorv Ost & Bacon som passar såväl på grillen som i stekpannan och som alltid är våra grillkorvar inte bara smakrika utan de har även högt innehåll av svenskt kött. För dig som letar efter en korv med fyllig smak har vi vår goda Provencale, med smak från Italien, en mild rökt korv som är smaksatt med paprika, timjan, persilja och vitlök. Ett tips är att äta korven kall på tapasbrickan - något som är mycket populärt i Baskien. Scan erbjuder även vegokorv för dig som är vegetarian eller bara vill äta mer vegetarisk mat. Här hittar du massor av roliga och goda recept för hur du bäst
serverar vår vegokorv.


Den populäraste korven är ändå falukorv! Kan du tänka dig att varje år köper 9.5 miljoner svenskar Scans falukorvar. Falukorven är en av två svenska produkter som är
registrerade som “garanterade traditionella specialiteter (GTS)”. Det betyder att själva receptet är skyddat och att man måste uppfylla ett antal kriterier när det kommer till bl.a.
kötthalt, kötttyp, fetthalt och kryddor för att få kalla produkten för falukorv.

Korv - en riktigt vardagsfavorit!

Som du ser finns det flera olika typer av korv och vardagsfavoriter för hela familjen. Scan har arbetat med att göra riktigt bra korv i över hundra år, därav vårt stora sortiment och breda utbud av korv.

Korv är en prisvärd rätt du kan äta både till vardag och till fest, 52 veckor om året! Alla svenskars favoritmat - korvstroganoff på vår falukorv är perfekt på tisdagen och till
fredagen festmiddag passar av våra mer festliga färskkorvar från Korvmakarna alldeles utmärkt.
Korv i form av prinskorv, läckökorv, julkorv och fläskkorv är populära besökare på våra julbord, påskbord och midsommarbord precis som kompisen köttbullar. Scan korvar har alltid högt köttinnehåll och självklart kött enbart kommer från svenska gårdar och många av våra korvar är fria från gluten, laktos, ägg-, soja-, mjölk- och ärtprotein.