[PRÅSCHOTTÅ KRODO] någon?

- Nu blir det antipasti på ren svenska!

Nu lanserar vi på Scan antipasti på ren svenska genom vårt nya sortiment med svenska lufttorkade charkuterier.

VÅRA PRODUKTER

VÅRT NYA LUFTTORKADE SORTIMENT BESTÅR AV PROSCIUTTO CRUDO, COPPA, FÄNKÅLSSALAMI OCH TRYFFELSALAMI

Alla fyra produkterna är gjorda av svensk Rapsgris från nio utvalda svenska gårdar och har en lagringstid på upp till sex månader.
Vårt mål har varit att skapa svenska charkuterier som smakmässigt motsvarar de spanska och italienska, men som kommer med alla fördelar som svenskt kött innebär. Det vill säga kortare transporter, bättre djurskydd och lägre antibiotikaanvändning.
Scans lufttorkade charkuterier består av 100 % svenskt kött och hela kedjan ligger inom Sveriges gränser.
Med andra ord -  vi har tagit fram produkter som vi själva har saknat i hyllan och som vi tror många kommer att vilja avnjuta såväl till vardag som till fest.

[Salame all tartofo]

Tryffelsalami

Vår tryffelsalami är, precis som vår fänkålssalami, grovmald och utan späck för att förhöja smak och konsistens. Den gotländska tryffeln bidrar med en kraftig, nötig tryffelsmak. Lufttorkad och lagrad i minst sex veckor. 

[PRÅSCHOTTÅ KRODO]

PROSCIUTTO CRUDO

Prosciutto Crudo är en skinka som lufttorkats på italienskt vis. Scans svenska version har inte smaksatts utan enbart rimmats och lufttorkats för att framhäva den naturliga smaken. Resultatet är en balanserad sälta med en något nötig karaktär. Lagrad i minst sex månader.

[KÅPPA]

COPPA

Coppa är gjort av karré från grisens nacke. Vår lufttorkade Coppa är milt smaksatt med vitpeppar, koriander och enbär för att förhöja den naturliga smaken. Lagrad i minst tre månader.

[SALAME ALL FINNOCKIO]

FÄNKÅLSSALAMI

Vår lufttorkade fänkålssalami är klassiskt smaksatt med torkad fänkål som gifter sig med salamins sälta. Salamin är grovmald och utan späck för att förhöja hantverket bakom produkten. Lagrad i sex veckor.

Scan luftorkad header  frontpage