[PRÅSCHOTTÅ KRODO] någon?

- Nu blir det antipasti på ren svenska!

Nu lanserar vi på Scan antipasti på ren svenska genom vårt nya sortiment med svenska lufttorkade charkuterier.

Våra produkter

Vårt nya lufttorkade sortiment består av Prosciutto Crudo, Coppa och Fänkålssalami.

 

Alla tre produkterna är gjorda av svensk Rapsgris från nio utvalda svenska gårdar och har en lagringstid på upp till sex månader. Vårt mål har varit att skapa svenska charkuterier som

smakmässigt motsvarar de spanska och italienska, men som kommer med alla fördelar som svenskt kött innebär. Det vill säga kortare transporter, bättre djurskydd och lägre antibiotikaanvändning. Scans lufttorkade charkuterier består av 100 % svenskt kött och hela kedjan ligger inom Sveriges gränser. Med andra ord -  vi har tagit fram produkter som vi själva har saknat i hyllan och som vi tror många kommer att vilja avnjuta såväl till vardag som till fest.

[PRÅSCHOTTÅ KRODO]

PROSCIUTTO CRUDO

Prosciutto Crudo betyder lufttorkad skinka på italienska. Scans svenska version har inte smaksatts utan enbart rimmats och lufttorkats för att framhäva den naturliga smaken. Resultatet är en salt skinka med en något nötig karaktär. Lagrad i minst sex månader.

[KÅPPA]

COPPA

Coppa är gjort av karré från grisens skuldra eller nacke. Scan lufttorkad Coppa är milt smaksatt med vitpeppar, koriander och enbär för att förhöja den naturliga smaken. Lagrad i minst tre månader.

[SALAME ALL FINNOCKIO]

FÄNKÅLSSALAMI

Scan lufttorkad fänkålssalami är klassiskt smaksatt med torkad fänkål som gifter sig med salamins sälta. Salamin är grovmald och utan späck för att förhöja hantverket bakom produkten. Lagrad i sex veckor.

Scan luftorkad header  frontpage