Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rostbiff
Fått ett oförtjänt dåligt rykte i vissa kretsar. Rostbiff är en fin detalj som sitter efter ryggbiffen på djurets bakre ryggparti. Den har en låg fetthalt och kan användas till många olika rätter.
SOM DU TROR, FAST ANNORLUNDA
Rostbiffen är mör och passar naturligtvis bra som en klassisk rostbiff men också till andra nötstekar. Rostbiffen är toppen att skiva tjockt och lägga i stekpannan, eller på grillen. Tunt skivad blir rostbiffen fina lövbiffar eller rullader. Du känner säkert igen det. Strimlad rostbiff blir god i grytan eller i en wok. Rostas är nästan lika bra som oxfilé och kan stekas hel eller i skivor. Tänk på att titta hur muskelfibrerna går i en rostas innan du skär den. De går nämligen inte rakt igenom som på en filé.
Vill du har mer matinspiration?
Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.
Fler receptHelstekt skivad biff med Chimichurri och ugnsrostade grönsaker
Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet ordentligt runt om. Hetta upp en msk smör i en stekpanna och bryn köttet runt om. Blanda smöret m...
Marockansk gryta
Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn köttet ordentligt runt om med salt och peppar, tillsätt löken så även den får färg. Tillsätt krossade...
Cajungrillad rostbiff med mojo rojo och timjansrostad potatis
1. Mojo rojo: Skala lök och vitlök. Dela paprikan. Rosta paprika, chili, lök och vitlök i 200° ugn tills de är mjuka, ca 15 min. 2. Låt svalna och...
Chili con choklad
Strimla köttet fint och bryn det tillsammans med löken i lite smör i en stekpanna. Tillsätt chili, krossade tomater och paprikapulver och låt koka...
Mer om kött
Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.
HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
köttguiden
Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.
12 UTVALDA KÖTTIPS
Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå!
Läs mer"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"
Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.
Läs merStyckmästarens Rostbiff
Scan Styckmästarens Utvalda skivor av Rostbiff är mörade i minst 18 dagar. Rostbiffen är putsad lite extra, för att en enkel och snabb tillagning. ...
ROSTBIFF SKINN
Rostbiff är en fin detalj som sitter efter ryggbiffen på djurets bakre ryggparti. Den har en låg fetthalt och kan användas till många olika rätter....