Rulle
Skinkrullen (som den ofta kallas) är den runda muskeln på grislårets baksida mellan ytter- och innanlåret.
Gris

Rulle

10
Marmorering
40
Mörhet

Till skillnad från nötrullen är skinkrullen betydligt mörare och är därför ett prisvärt alternativ till ädlare fläskdetaljer. Tänk fläskfilé, fast ändå inte.


Blodig

65 °C
Medium

65 °C
Välstekt

70 °C

Grilla

Skinkrullen kan skivas och grillas som medaljonger. Använd bara salt och peppar eller smaksätt med rub och glaze.

Läs mer

Ugn

Skinkrullen passar utmärkt att helsteka och kan ersätta fläskfilé.

Läs mer

Steka

Skiva rullen till medaljonger och stek i panna.

Läs mer

Gryta

Skinkrullen kan tärnas eller strimlas och användas i gryta.

Läs mer

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Mer om

SKINKRULLE

Använd skinkrullen som alternativ till fläskfilé. Grilla hel eller i mindre bitar, men gör det med försiktighet så att inte köttet blir torrt.  Skiva rullen nästan rakt igenom på längden och fyll den med örter och vitlök eller kanske en god ost. Linda bacon runt, bind upp och lägg på grillen. Gott, gott.

fördjupning

Mer om Rulle

Det finns mycket du kan lära dig om Rulle. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

köttguiden

Köttkvalitet

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.

köttguiden

preppa ditt kött

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas. Här är några metoder och tips...


köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


köttguiden

Mörning & metod

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Här får du svar på dina tankar kring mörning. 

läs artikel
Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer