Rulle
Skinkrullen (som den ofta kallas) är den runda muskeln på grislårets baksida mellan ytter- och innanlåret.
Gris

Rulle

10
Marmorering
40
Mörhet

ill skillnad från nötrullen är skinkrullen betydligt mörare och är därför ett prisvärt alternativ till ädlare fläskdetaljer. Tänk fläskfilé, fast ändå inte.


Blodig

65 °C
Medium

65 °C
Välstekt

70 °C
recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Mer om

SKINKRULLE

Använd skinkrullen som alternativ till fläskfilé. Grilla hel eller i mindre bitar, men gör det med försiktighet så att inte köttet blir torrt.  Skiva rullen nästan rakt igenom på längden och fyll den med örter och vitlök eller kanske en god ost. Linda bacon runt, bind upp och lägg på grillen. Gott, gott.