Lägg
Nötlägg kan bli en lite annorlunda och rustik nötstek!
Nöt

Lägg

25
Marmorering
5
Mörhet

Lägg är nötkreaturets ben och man skiljer på fram- och baklägg. Framlägget säljs både färskt och rimmat medan baklägget oftast används i färs- och charkproduktion. Men kan även användas till annat. 


Blodig

60 °C
Medium

60 °C
Välstekt

70 °C
recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
Info & inspo

ATT TILLAGA NÖTLÄGG

Som nämnt, en lite annorlunda detalj. Nötlägget är mycket smakrikt och passar bättre att koka eller bräsera, märgen är mycket god. Nötlägg kan användas som alternativ till svans eller istället för kalvlägg till en osso buco. Beräkna cirka 250 gram lägg per person. Lägg behöver minst tre timmars koktid för att bli mört. Lägg passar bra med kraftiga och mustiga smaker. Koka nötlägg i rött vin, smakrik öl eller i en tomatsås. Går även att göra till färs för hamburgare