Styckmästarens utvalda nötkött

Vår styckmästare Benny Granqvist har personligen valt ut nötkött av högsta kvalitet. Köttet är mörat i minst 18 dagar och har fin marmorering. Håll utkik efter vårt sortiment, Styckmästarens Utvalda i din butik!

OXFILÈ

Få saker slår en välstekt oxfilé. Det är den absolut möraste detaljen från djurets bakre del. Bryn den hett och låt den gå klart i ugnen så blir den som allra bäst. 

FLANKSTEK

Det här är en styckdetalj som har kommit stort på sista tiden och det är inte så konstigt – när den lagas rätt är den makalöst god! Passar fint att både steka och grilla, men håll koll på tempen. En innertemperatur på runt 58 grader är lagom. Efter tillagning, skär tvärsöver fibrerna för att få bästa ätupplevelse

RUMPSTEK

En smakrik men ändå mör styckdetalj som gör sig bra både för stekning och på grillen. Och vad du än gör: behåll fettkappan på, den kommer att sätta smaken på hela anrättningen.

GRYTBITAR

Bitar från den möraste delen av fransyskan som är från djurets bakdel. Passar perfekt i en mustig höstgryta, en finfransk boef eller varför inte låta den ta huvudrollen i en het chili som får koka i evigheter. Fransyskan har massor med smak men behöver lite mer tid på sig att tillagas.   

SMU meat new
biffmarmor

FRANSYSKA

Med fransyskan vill vi slå ett slag för den bortglömda söndagssteken! Tillaga den i ugn under lång tid och servera med en massa härliga tillbehör. Frågan är egentligen om det inte blir så festligt att det borde heta lördagsstek?

ROSTAS

Det här är en lite finare del av rostbiffen och har både mörhet och marmorering som ger en smakrik bit kött.

ENTRECÔTE

Klassikern för köttälskare som vet att det är fettet som gör smaken. Stek eller grilla precis som den är med lite salt och peppar.

RYGGBIFF

På många restauranger och på engelska kallas den också “sirloin” och är en mör och lite magrare bit kött som mår bra av att inte tillagas för länge.

Styckmästarens utvalda kalvkött

Klassiska rätter som osso buco, saltimbocca och wienerschnitzel är alla gjorda på kalvkött enligt traditionen. Nu finns styckmästarens utvalda kalvkött av högsta kvalitet.

Läs mer

Styckmästarens utvalda lammkött

Förutom fantastiska nöt- och kalvdetaljer har Benny nu handplockat våra finaste lammdetaljer och utökat sitt sortiment Styckmästarens Utvalda.

Läs mer