Burgare med friterad Kalvschnitzel

Burgare med friterad Kalvschnitzel

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • Steg 1
  • 4 skivor Kalvschnitzel
  • 3 dl Filmjölk
  • 1 Ägg
  • Några stänk av Hot sauce ex Tabasco, Lousiana mfl
  • Steg 2
  • 2 dl Vetemjöl
  • 3/4 dl Majsstärkelse (Maizena)
  • 2 tsk Salt
  • 1/2 tsk Bakpulver
  • 1/2 tsk Bikarbonat
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk Cayennepeppar
  • Olja till fritering
  • Jalapenoslaw
  • 300 g Spetskål, tunnskivad
  • 1-2 Jalapenos, tunnskivad
  • 1/2 dl Koriander, hackad
  • 1/2-1 Citron, nypressad
  • 1 msk Socker
  • Salt och svartpeppar
  • Servering
  • 4 Burger Buns
  • 1 sats Jalapenoslaw, se recept ovan
  • 4-8 skivor Ost, ex cheddar, jalapeno/cheddar, emmenthaler mfl
  • 16 skivor Pickles
Gör så här Vispa ihop filmjölk, ägg & hot sauce i en skål, lägg i schnitzlar och täck över ordentligt. Marinera gärna i 2-3 timmar innan servering. Hetta upp fritös till 160-170°C. I en annan skål, blanda ihop mjöl och majsstärkelse med salt, bakpulver, bikarbonat och kryddor. Lyft upp kalvschnitzeln och doppa i mjölblandning så de är ordentligt täckta, doppa i marinad igen och sen mjölblandning och direkt ner i fritösen. Fritera kalven i omgångar tills de är gyllenbruna. Jalapenoslaw: Blanda kål med lite salt, krama kålen i ngn minut med handen och låt sen rinna av i durkslag ngr minuter. Blanda kål med jalapenos, koriander, citronjuice och socker smaka av med salt och peppar. Förvara kallt tills den ska serveras. Servering: Rosta bröd och lägg slaw på bottenbit, lägg på den nyfriterade schnitzeln och toppa med ost, pickles och majonnäs, lägg på lock.