julguiden

Välj rätt julskinka

Vad passar ditt julbord?

Vare sig du vill koka din julskinka själv, griljera den gott eller ha den färdigskuren att servera så har vi goda produkter som passar dig och ditt julbord. Våra julskinkor är 100% svenskt kött och i år introducerar vi även färdigskuren julskinka från Hållbarhetsgrisen på Halla gård.

Här har vi samlat en mängd olika alternativ, så att du ska hitta den julskinka som passar bäst för dig.

packshots montage jul22 skivad

Färdigskivad julskinka – 2 minuter

För dig som jobbar och står i fram till dan före dopparedan, är detta ett perfekt alternativ. En färdigkokt, griljerad och färdigskivad skinka
– klar på 2 minuter.

Vår skivade julskinka finns både som hel skivad skinka eller som julskinka i smörgåsförpackningar och i år introducerar vi skivad julskinka från Hållbarhetsgrisen från Halla gård, för dig som vill äta mer hållbart.

Skivad julskinka av Hållbarhetsgris passar perfekt på skinkmackan innan jul likväl som på julbordet. Köttet från Hållbarhetsgrisen har en lägre klimatpåverkan jämfört med genomsnittet för grisuppfödning i Sverige.

Kokt julskinka – 30 minuter

Visst är det en speciell känsla att själv griljera och till sist skiva sin julskinka? Om du tillhör de som tycker att detta är en självklarhet, rekommenderar vi våra olika färdigkokta skinkor
– som du kan tillaga på en halvtimme.

Välj bland till exempel Julskinka Gourmet, Julskinka av Rapsgris eller vår lilla julskinka utan buljong. Och för dig som vill veta exakt var köttet kommer ifrån, rekommenderar vi våra gårdsmärkta julskinkor av Rapsgris och Hållbarhetsgris.

Här kan du läsa mer om hur du griljerar din skinka.

Julskinka Gourmet Bäst i test 2021
packshots montage jul22 kokt
packshots montage jul22 rimmad

Rimmad julskinka - 5 timmar

För dig som håller på traditioner och har gott om tid för julstök, finns flera olika varianter av rimmad julskinka. Välj vår Rimmad Piggham eller Rimmad Lättrökt. Eller njut av vår Gårdsmärkta julskinka där du ser vilken svensk gård skinkan kommer ifrån.

Rimmad julskinka kan du välja att antingen koka eller ugnsbaka. Kokar du din skinka så se till att välja en stor gryta, krydda med  lagerblad och kryddpeppar för en riktigt julig smak. Ugnsbakad skinka mår bäst inslagen i folie, det hjälper till att hålla skinkan saftig. Med en ugnstermometer kan du hålla koll på skinkans innertemperatur, vår rekommenderade innertemperatur för julskinka är 70 grader.

Rimmade julskinkor kan du alltså tillaga från grunden genom att antingen koka eller ugnsbaka. Sedan är det bara att griljera efter smak och behag.

Läs om hur du lyckas med din julskinka

Julkryddad vegobit - Den alternativa julskinkan

Julskinkan, julbordets mittpunkt, den maträtt som vi oftast lägger längst och mest tid på att förfina efter farmors recept, griljera och sedan servera på jullunchen. För vegetarianer och veganer finns det en uppsjö med idéer för alternativa julskinkor, allt från kålrötter till blomkål och rotselleri till halloumi. I år introducerar vi vår Julkryddad Vegobit, en ovo-vegetarisk julbit smaksatt med klassiska julkryddor som är ett nytt och godare alternativ till den vegetariska julskinkan. Självklart går Vegobiten utmärkt att griljera och passar perfekt både på julbordet som på vego-skinkmackan.

Läs mer om julkryddad vegobit

Vår gårdsmärkta julskinka har en tydlig adress

Det blir allt viktigare att veta var ditt kött kommer ifrån. Därför är vi väldigt glada att kunna presentera vår Gårdsmärkta julskinka, där du kan ...

Så här tillagar du din julskinka från grunden

Det finns två sätt att tillaga en rimmad julskinka, antingen ugnsbakar du den eller så kokar du den. Så här gör du steg för steg, för att få din...

Hemligheten bakom den perfekta griljeringen

En vacker julskinka kan lyfta vilket julbord som helst. Här tipsar vi om olika griljeringar, från den traditionella sorten till lyx- och...

Sortiment

VÅRA PRODUKTER

smaken av sverige

Bonden, styckaren & lärlingen

Med bonden, styckaren och lärlingen får du följa med på en resa genom Sverige. Det handlar om djur, om gårdar och passion.

till smaken av sverige

Bonden

Här börjar allt. Mår djuren bra, blir köttet bra.

Styckaren

  Köttspecialisten. Vårt proffs: från sena till ben.

Lärlingen

Nyfiken och medveten - här för att bli expert.