Vegetarisk julskinka

Välkomna vår julkryddade vegobit

Lika kärt barn har vegetarisk julskinka många namn eller snarare många skepnader. När den alternativa och vegetariska julskinka först landade på det svenska julbordet var det främst i form av olika typer av kål som t.ex. blomkål. I år är vi på Scan glada att presentera vår alldeles egna Julkryddad Vegobit ett gott alternativ till det vegetariska julbordet med smak av nejlikor och kardemumma.

Alternativ julskinka

Julskinkan är för många julbordet mittpunkt och den maträtt som vi oftast lägger ner längst och mest tid på att förfina farmors recept, griljera och sedan servera på jullunchen.
För vegetarianer och veganer finns det en uppsjö med idéer för alternativa julskinkor, allt från kålrötter till blomkål och rotselleri till halloumi. I år introducerar Scan vår Julkryddad Vegobit, en ovo-vegetarisk julbit smaksatt med klassiska julkryddor som är ett nytt och godare alternativ till den vegetariska julskinkan. Självklart går Vegobiten utmärkt att griljera och passar perfekt både på julbordet som på vego-skinkmackan. Här har vi samlat 3 tips för hur du gör din vegetariska julskinka godare i år!

Mer om vegobiten

Smaken av jul!

Scans Julkryddade Vegobit, är precis som det låter, kryddad med julens smaker. Vegobiten är ovo-vegetarisk och kryddad med klassiska julkryddor som kanel, nejlika, ingefära och kardemumma.

GOD ATT GRILJERA

Vegobiten går utmärkt att griljera och är ett perfekt alternativ till dig som söker en vegetarisk julskinka till årets julbord. Griljera precis som vanligt med senap eller prova en äventyrlig griljering med pepparkakor.

 

 

PÅ JULMACKAN

Scans Julkryddad Vegobit är även ett utmärkt alternativ till klassiska skinksmörgåsar. Bara att skiva och lägga på vörtbröd med lite senap, rödbetssallad eller skivat äpple.

Choose your own protein

Vilken grund du väljer är A och O när det kommer till att göra en vegetariska julskinka. Som tidigare nämnt finns det en mängd olika typer av protein och grönsaker som funkar bra till alternativ julskinka.

Här har vi listat de mest populära: Kålrot, rotselleri, blomkål, halloumi, tofu eller vår personliga favorit Scans egna Julkryddad Vegobit, ett ovo-vegetariskt alternativ till julskinka gjord på svenska råvaror utav finaste kvalité.

griljering01

Briljera med din griljering

Även om du väljer att laga en vegetarisk julkskinka i år så har du fortfarande alla möjligheter att prova en ny äventyrslysten griljering! Griljeringen är ofta där den främsta smaken hos en vegetarisk julskinka sitter, något som vi på Scan ville ändra på med vår Julkryddad Vegobit. Vegobiten som har en god smak av klassiska julkryddor får, med din griljering, en god smak både utanpå och inuti. TIPS! Vill du undvika att använda ägg i din griljering kan du istället använda ljus sirap. Här hittar du fler av våra goda griljeringar för julskinka.

Ha kul!

Vi vet att det kan kännas läskigt att prova något nytt, men tänk så glad familjens vegetarian kommer bli när det i år på julbordet står både en vanlig julskinka och en vegetarisk julskinka! En av de bästa fördelarna med att laga vegetarisk julmat är att det finns en stor möjlighet att ha kul och experimentera fram nya maträtter, vare sig det är en ny typ av vegetarisk griljering eller en alternativ skinkmacka.

Välj rätt julskinka

Julskinkan har ofta huvudrollen på julbordet och ska väljas med omsorg. Vi hjälper dig att hitta rätt...

Julbordets alla magiska klassiker

Fyll på med allt det goda som hör julen till, som klassisk julskinka, julköttbullar, prinskorv och julkorv. Här hittar du massor av tips, idéer...

Hemligheten bakom att griljera din julskinka

En vacker julskinka kan lyfta vilket julbord som helst. Här tipsar vi om olika griljeringar , från den traditionella sorten till lyx- och...