Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden


Kotlett m ben
Art nr: 490034
Scan Kotlett med ben skivas och paketeras i ett vakuumtråg. Det ger lång hållbarhet och tydlig exponering av varje skiva.
Med benet kvar får köttet en mustig smak. Ta gärna tillvara på smakerna i stekpannan genom att använda skyn till en god sås.
Innehåll
INGREDIENSER: Kotlett med ben av svenskt griskött.
Näringsvärde per 100g
- Energi 560 kJ / 130 kcal
- Fett 6 g
- Varav mättat fett 2,6 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 490034
Vikt: 1 200 g
GTIN: 2320003400002
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Stek i panna, först på hög värme och sänk sedan ngt och ös med smör & olja. Det går även fint att ge en stekyta för att sedan låta gå klart i ugnen. För välstekt, ta ut/upp köttet vid +68 grader och låt vila i ca 5 min innan servering.
Bra att veta
Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.
