VITLÖKSSTEKTA KOTLETTRACKS MED SALSA MACHA

VITLÖKSSTEKTA KOTLETTRACKS MED SALSA MACHA

Fredagsmys som en landslagskock! Laga Eric Hristovs goda vitlöksstekta kotlettracks av svensk Rapsgris med fruktig Salsa macha.

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st kotlettracks av Rapsgris
  • 1 vitlök
  • smör/olja till stekning
  • salt och peppar

SALSA MACHA

  • 3 dl rapsolja
  • 1 silverlök, finhackad
  • 3 pastilla chili
  • 4 guajillo chili
  • 1 chili de arbol
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 dl macadamianötter
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt

KÅLRABBISALLAD

  • 1/2 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 kålrabbi, tunna skivor
  • 1 silverlök, skivad
  • 1/2 knippe koriander

TOPPINGS

  • 1/2 knippe koriander, strimlad
  • 2 salladslök, strimlad
  • 1/2 dl macadamianötter
Gör så här 1. Torka av kotlettracksen. Värm en stor panna.

2. Salta köttet och stek i olja. När köttet fått yta, låt det vila. Stek en omgång tillsammans med vitlök, ös med smör.

3. Peppra och tranchera köttet, servera med benet kvar.

4. Salsa macha: Värm rapsoljan i en kastrull och tillsätt silverlöken, låt konfiteras på låg värme i ca 1 timme.

5. Kärna ur all chili (använd handskar). Rosta chilin i panna och mixa/mortla till pulver. Rosta sesamfrön och macadamianötter i samma varma panna.

6. När silverlöken är söt och konfiterad, tillsätt då chilipulvret, sesamfrön, macadamianötter, vitlök, vinäger och salt.

7. Låt koka ihop ca 20 minuter.

8. Kålrabbisallad: Koka en 123-lag på ättika, socker och vatten, låt svalna.

9. Lägg in kålrabbin i lagen och låt dra minst 15 minuter.

10. Skölj silverlöken under kallt vatten. Skölj och plocka koriander.

11. Bygg salladen luftig med kålrabbi och toppa upp med silverlök och koriander.

12. Toppings: Rosta och skiva macadamianötter.

13. Toppa det trancherade köttet med koriandern, salladslöken och de rostade och skivade nötterna.