Fläskytterfilé av Rapsgris
Scan

Fläskytterfilé av Rapsgris

Art nr: 491991

Styckmästarens Utvalda Rapsgris garanterar en mör och saftig ätupplevelse. Med svensk raps i fodret utvecklar våra rapsgrisar ett helt unikt fläskkött med hög andel fleromättat fett. Vår Fläskytterfilé är en smakrik & mager produkt, finstyckad från kotlett. Styckmästarens Fläskytterfilé är helt naturell, dvs innehåller ingen saltlake/annan lake, då vi vet att fläskkött från rapsgris är naturligt saftigt och mört. vikten ligger på ca 500 g och är efter tillagning en lagom mängd för 2 personer. På förpackninge kan du lätt se vilken gård köttet kommer ifrån.

  • Kött från Sverige

Innehåll

Ytterfilé av rapsgris

Allergener

  • Gluten Nej
  • Mjölk Nej
  • Soja Nej
  • Ägg Nej
  • Lupin Nej
  • Senap Nej
  • Sesamfrön Nej
  • Selleri Nej
  • Fisk Nej

Produktfakta

Artnr: 491991

Vikt: 500 g

GTIN: 2320199100007

Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige

Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Köp nu

ICA COOP

Tillagning

Bryn hela biten runt om efter kryddning. Salt och peppar räcker långt men fläskkött av rapsgris är tillåtande och har många smakkompisar, testa din egen favoritkrydda. Låt biten gå klar i ugn eller lägg på ett lock över pannan, lägre temperatur behåller saftigheten i köttet, i ugn max 175 grader. Ta ut köttet när innertemperaturen är ca 68 grader och låt stå i minst 5 min. Temperaturen fortsätter stiga och köttet räknas som helt genomstekt vid 72 grader. Skär upp och servera.

Bra att veta

Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.

Kotlettrad