Krispiga kotlettbitar serveras med ris och sötsur sås

Krispiga kotlettbitar serveras med ris och sötsur sås

Asiatisk hämtmat till fredagsmyset? Varför inte laga en rätt hemma tillsammans med alla de härliga elementen - Fluffigt vitt ris, krispigt umamimaxat kött och en len, sötsyrlig sås till - salsan är en historia för sig så frisk och krispig... mums!

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g kotlett skuren i tärningar 2x2 cm
  • 4 msk ljus soja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 4 dl neutral olja
  • salt
  • SÅS
  • 2 dl ananasjuice- eller apelsinjuice
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 msk vinäger
  • 4 msk ljus soja
  • 1 tsk färsk ingefära - riven
  • chili och salt
  • SALSA
  • 0,5 färsk annans
  • 1 grön el gul paprika
  • 0,5 gurka
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Grön chili - tunt skivad
  • 4 portioner ris
Gör så här Marinera köttet med soja, risvinäger, vitlök, salt o peppar samt en msk majsstärkelse. Låt stå medan du förbereder det andra.

Blanda juice, majsstärkelse, ketchup, vinäger, soja och ingefära i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och chili och låt svalna.

Tärna ner ananas, paprika och gurka, strimla sockerärtorna - dressa med vinäger, olja och salt. Koka riset enligt anvisningar.

Tillsätt ytterligare 0,5 dl majsstärkelse till köttet och blanda runt så bitarna täcks av ett tunt lager.

Värm oljan till 160 grader och stek/fritera köttet (lite i taget), ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja kan rinna av. Salta köttbitarna och servera med ris, sås och salsa.