FLÄSKFILÉ
Scan

FLÄSKFILÉ

Filén sitter på insidan av ryggbenet och jobbar därför väldigt lite, vilket förklarar dess mörhet. Fläskfilén är riktigt god att steka i ugn eller panna, woka eller använda i gryta. Rapsgrisen® är en unik innovation från Scan. Köttet från Rapsgrisen® är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3. Köttet kommer alltid från djur på svenska gårdar.

  • Svenska flaggan
  • Kött från Sverige

Innehåll

Ingredienser: Fläskfilé

Näringsvärde per 100g

  • Energi 450 kJ / 110 kcal
  • Fett 2,6 g
  • Varav mättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 0 g
  • Varav sockerarter 0 g
  • Protein 21 g
  • Salt 0,2 g

Allergener

  • Gluten Nej
  • Laktos Nej
  • Mjölk Nej
  • Soja Nej
  • Ägg Nej
  • Ärtprotein Nej
  • Senap Nej

Teknisk data

Artnr: 407493

Vikt: 500 g

GTIN: 2320760300003

Produktdata

Ursprungsland: Sverige

Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Tillagning

Bryn filén i stekpanna, sätt in i ugn inte varmare än 125 grader Stek till en innertemperatur på 65 grader och låt vila ca 15 minuter innan servering.

Bra att veta

Fläskfilén är den möraste biten på grisen. Den sitter under kotlettraden och på insidan av ryggbenet. Fläskfilén jobbar inte lika mycket som andra muskler och blir därför mycket mör.

Fläskfilé