Ölmarinerad rapsgrisfilé med bräserad rödkål och löksallad

Ölmarinerad rapsgrisfilé med bräserad rödkål och löksallad

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 2 st Filéer av Svensk Rapsgris®, putsade
  • 1 dl Öl av lager-typ
  • 1 dl Japansk soja
  • 2 msk Farinsocker
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 3 msk Olivolja
  • 1 msk Smör
Gör så här Blanda ihop öl, soja, socker och vinäger. Häll i en påse tillsammans med fläskfiléerna och sug ur luft, knyt ihop och marinera i 4-6 timmar.
Därefter ta ur och låt rinna av.

Grilla filéerna på direkt värme runt om för att få yta och flytta sedan bort från direkt värme och sätt på locket på grillen (grilltemperatur ca 150C). Grilla i 10-20 minuter eller tills
innertemperaturen är på 62-63°C, ta ut, rulla in smörpapper och låt vila i 10 minuter.

Tranchera och servera med föreslagna tillbehör och varför inte lite nystekta padrones och grillad citron.


TILLBEHÖR:
Bräserad rödkål med äppelmust
och Löksallad med sumac, se sid 18.
Grillade Padrones och citronhalvor.