Lammstek
Scan

Lammstek

Styckmästarens utvalda lammstek. Lammsteken är en marmorerad och mör detalj. Den steks med fördel hel i ugn eller på grillen. Det går också att tillaga lammsteken i skivor. Smaksätt med salt, peppar, timjan, rosmarin och vitlök. Bryn, och tillaga i ugn på 125 grader. Perfekt för söndagsmiddagen med hela tjocka släkten! Scan - alltid svenskt lamm.

  • Svenska flaggan
  • Kött från Sverige

Innehåll

Ingredienser: Lammstek av svenskt lammkött

Näringsvärde per 100g

  • Energi 470 kJ / 110 kcal
  • Fett 2,6 g
  • Varav mättat fett 1 g
  • Kolhydrater 0 g
  • Varav sockerarter 0 g
  • Protein 21 g
  • Salt 0,2 g

Allergener

  • Gluten Nej
  • Laktos Nej
  • Mjölk Nej
  • Soja Nej
  • Ägg Nej
  • Ärtprotein Nej
  • Senap Nej

Teknisk data

Artnr: 497612

Vikt: 1 060 g

GTIN: 2320244000009

Produktdata

Ursprung: Sverige

Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Tillagning

Rumstemperera gärna köttet i 30 minuter. Om du vill steka den hel så krydda den med salt, peppar och kanske rosmarin och vitlök. Bryn steken runt om, med nätet kvar, i smör och olja. Steg den i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 60-65 grader.Skär bort nätet. Låt köttet vila innan det serveras.

Bra att veta

Lammsteken säljs med eller utan ben och i skivor. Lammsteken kan styckas anatomiskt till samma detaljer som nöt, kalv och gris. Man får då ut fina ministekar som både är möra och goda.

Lammstek