Lammstek Sous Vide

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • Lammstek
  • persilja
  • citroner
  • vitlök
  • olivolja
  • smör
  • potatis
  • gula lökar
  • gruyereost
  • grädde
Gör så här 1. Börja med att bryn smör i en stekpanna eller kastrull. Vispa smöret från kall panna tills smöret blir gyllenbrynt. Ställ åt sidan. 2. Gör en gremolata, Skär en bunt persilja fint och lägg i en bunke. Riv skalet från 2 citroner och och pressa över saften. Riv 2 vitlöksklyftor. Salta och peppra rikligt. Avsluta med 1 dl god olivolja. Blanda ihop allt 3. Gnid in lammsteken invändigt som utvändigt med gremolatan. 4. Salta och peppra lite extra 5. Lägg steken i en vacuumpåse, häll på det brynta smöret 6. vacuumförpacka påsen och lägg i vattenbadet och sätt på sousvidestaven på 58 grader. Kör i 12 timmar. Detta funkar bra att köra över natten. 7. Sprätta upp påsen. 8. Bryn steken i smör bara för att få en fin yta. 9. Tranchera upp och servera med exempelvis en gratäng med gruyere och en tomatsallad. POTATISGRATÄNG: Skiva ca 1 kg potatis, behåll skalet på. Skala och skiva 2 gula lökar. Riv ner 1 vitlöksklyfta.Lägg allt i en ugnsform Salta och peppra potatisen. Riv ner 200 gram gruyereost och blanda runt. Slå på 5 dl grädde. Ställ in i ugnen på 200 grader. Är färdig efter ca 60-70 minuter.